Naar aanleiding van ons artikel van dinsdag jl. “Stichters N-VA Boechout Vremde stappen uit de partij” kregen we een reactie van N-VA-afdelingsvoorzitter Sven Snyders.

P1010714

Hier de integrale tekst van de voorzitter :

“Enkele rechtzettingen, kanttekeningen, aanvullingen en correcties bij het artikel, verschenen op dinsdag 12 januari 2016. (chronologisch)

–       Er wordt verwezen naar niet nagekomen afspraken. Het is zo dat ik, in opdracht van het bestuur, enkele bezorgdheden en vragen heb geformuleerd. Er is echter nooit een beslissing genomen over deze opvolging. Deze werd verdaagd ,naar de extra bestuursvergadering van 28 december 2015. Hieraan is echter geen gevolg gegeven, met als gevolg dat deze vergadering dan ook niet is doorgegaan onder de vorm van een bestuursvergadering.

–       Het verhaal van Marie-Lou als partij-hopper is als volgt. Marie-Lou heeft 1 keer aan de verkiezingen deelgenomen voor de VLD. Hierdoor kwam ze een eerste keer in de OCMW-raad. De verkiezing erna heeft ze niet deelgenomen op de lijst, maar werd door de VOLD wel gevraagd om in het OCMW te zetelen. Daarna is zij aangesloten bij Fred Entbouckx en heeft hem ook steeds gevolgd. D.w.z. evenveel partijen en lijsten. Ook de namen van deze lijsten zijn verkeerd.

–       Dat Marie-Lou een gesprek heeft gehad met Tsijen van Pro klopt, ik denk dat er veel meer zulk een gesprek hebben gehad. Luk incl.

P1010715
gemeenteraadslid Luk Van Ouytsel

–       Het feit dat wij 3 zetels in de OCMW-raad hadden, is mede een gevolg van de jaren dienst (18) van Marie-Lou, anders hadden we er maar 2 gehad. In het OCMW speelt dit namelijk een rol. De tweedeling van de legislatuur is er ook pas gekomen nadat de voordrachtaktes waren ingediend. Omdat men dan ineens tot andere inzichten kwam.

–       In juni heb ik reeds met Luk en Nele een gesprek gehad aangaande hun engagement. De barbecue was in dezelfde maand, maar dat is ook het enige. Toen en dat is gebleven zijn er enkel bezorgdheden geuit. Het feit dat hier nooit over gesproken werd is een gevolg van het uitblijven van contacten. Telecommunicatieproblemen is iets vreemd. Zeker omdat we sinds juni nog 4 keer een bestuursvergadering en 4 keer een fractievergadering hebben gehad. De mails en uitnodigingen bereiken iedereen, behalve de familie Van Ouytsel ? Ik krijg antwoordjes op mijn smsjes i.v.m. de fractie, maar toch ben ik onbereikbaar ? Rode draad, weigering tot gesprek en communicatie.

–       Ik wens Nele veel succes toe bij een andere partij.

P1010710
OCMW-raadslid Nele Van Ouytsel

–       In de volgende paragraaf nam Luk dan wel contact op en blijkbaar lukte dat dan wel ? Ik heb gedurende de maand december verschillende gesprekken gehad met de betrokkenen.

–       Peter De Roover was voor de afdeling steeds bereikbaar. Hij was op onze vergadering van november aanwezig, hier was Peter Vlemincx ook bij.

–       Ik ben als voorzitter gesteund door mijn afdeling, het Arrondissementeel bestuur en het partijbestuur. Blijkbaar twijfelen zij niet aan mijn capaciteiten als voorzitter. Afspraak in maart voor de bestuursverkiezingen. De afdeling is niet op de dool, ze is aan het professionaliseren. Dat wil ook zeggen dat er democratische principes gewaarborgd zijn.

–       De laatste zin, die in mijn mond wordt gelegd, is een flagrante leugen. Ik ben zelf een overtuigd nationalist en neem het niet dat zulke bagger aan mijn persoon wordt gelinkt. “

P1010499

Foto’s © Gazet van Hove.