Sedert zaterdag jl. is Sinterklaas in onze gemeente aangekomen. Met de trein van 11.00u. kwam hij toe in het station van Hove samen met zijn vele Zwarte Pieten. Een massa van een goede 350 kinderen en hun ouders stonden de ‘Goed Heilige Man’ op het perron op te wachten. Stefaan Beeldens van de Gezinsbond bracht er de nodige animatie in het gezelschap van schepen van Jeugd Guy Wollants.

De regen viel wel met bakken uit de lucht en het was vrij koud (5°C). Is Sinterklaas kwaad op Hove ? Zijn er misschien sommige kindjes het afgelopen jaar niet al te braaf geweest in Hove ? Of hangen de ‘grote kindjes’ van Regina Pacis teveel ‘de beest uit’ in de gemeente tijdens de middagpauzes ? …. Wie zal het zeggen ?

Na zijn aankomst en een korte begroeting op het perron ging het met de speciale ontvangstwagen van een Mortselse carnavalsvereniging via de Kapelstraat naar het kerkplein. Hier was er nog een speciale hulde van Sinterklaas met de brave Hovese kinderen. Het aantal aanwezigen was er al gedaald tot een 200-tal. De politie en de gemeenschapswacht leiden de verkeerssituatie in een druk centrum in goede banen.

Hopelijk wordt het wat beter weer tijdens de komende dagen en weken, zodat Sinterklaas hier goed zijn werk kan doen zonder veel winterse hindernissen.

 

Nog activiteiten rond de Sint in Hove

Zondag 22 november : voorstelling “Het Als dat maar goed komt…-feest”

Stefan Beeldens organiseerde een feestelijke voorstelling in de Albrecht Rodenbachschool. Ook Sinterklaas en de Pieten deden mee. Het werd een unieke leuke voorstelling voor jong en oud. De Sint had voor elk kind iets lekkers bij.

P1010154

Zaterdag 28 november : enkel voor volwassenen : de allereerste ‘Hoor wie kwist daar ?’-quiz

Met de Sint als gastheer beleeft iedereen een knotsgekke maar ernstige quiz. Deze echte quiz met een knipoog vindt plaats in zaal “Da Capo”, Lintsesteenweg 1a Hove. Inschrijven kan via www.sinterklaasgemeente.be. Deuren open om 19.45 uur, start om 20.15 uur. In samenwerking met Jaanimo.

P1010156

Zondag 6 december : het afscheid van Sinterklaas in Hove

Alle kindjes hebben hun cadeautjes gekregen. Vandaag is de Sint jarig en vertrekt hij terug naar Spanje. Kom de Sint bedanken en uitwuiven. Beleef deze unieke en emotionele happening. Start om 16.15 uur aan het Kosterhuisje. Wandel samen om 16.30 uur met de Sint naar het station. De trein van de Sint vertrekt om 16.59 uur.

P1010157

Foto’s © Gazet van Hove – aankomst Sinterklaas op 21/11/15.