In Lier is het voortaan gedaan met kamperen voor scholen. “Ouders kunnen hun kinderen vanaf 1 februari 2016 online aanmelden in de basisscholen via www.naarschoolinlier.be “, zegt onderwijsschepen Ivo Andries

Het nieuwe inschrijfsysteem in Lier wordt gelanceerd door Ivo Andries (schepen van onderwijs), Sophie D’Hulst (voorzitter Lokaal Overleg Platform) en Marianne Bogaerts (LOP-deskundige van het Basisonderwijs Lier). “Ouders moeten voortaan geen stress meer hebben. Het is in Lier niet meer nodig om de familie te mobiliseren om een plaats voor hun kind in hun voorkeurschool te bemachtigen. Ouders melden hun kind aan via de computer. En of je nu de eerste of de laatste bent maakt niets uit. Ouders melden hun kind aan in de school van hun keuze. Alle kinderen konden vorig schooljaar ingeschreven worden in de school van hun keuze”, aldus onderwijsschepen Ivo Andries nog.

Sint-Gummaruscollege
Sint-Gummaruscollege

Het gaat om alle kinderen geboren in 2014 die naar de eerste kleuterklas gaan of ouder zijn. Op donderdag 10 december organiseert het Lokaal Overleg Platform infomomenten voor ouders in het Jeugdcentrum Moevement in Lier om 13.30 uur en 18.30 uur.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove