HOVE

Tijdens de laatste gemeenteraad kwamen een aantal actuele dossiers op de agenda. De oppositie (CD&V en groen-links) was het meestal niet eens met de meerderheid van N-VA en Ph7.

P1000595

Vernieuwing wegdek Wouwstraat –  lastvoorwaarden en gunningswijze

Het wegdek van de Wouwstraat is in zeer slechte staat. De rijbaan in asfalt zit vol diepe putten. Het wegdek werd al verschillende keren plaatselijk hersteld, maar dit biedt geen kwalitatieve oplossing. Omdat de Wouwstraat zowel grondgebied Hove als Mortsel is, dienen beide besturen samen te werken om een nieuw wegdek aan te leggen. De gemeenteraad keurde in september jl. de samenwerkingsovereenkomst tussen Mortsel en Hove voor de uitvoering van de werken goed. De bedoeling is het vernieuwen van de fundering en de bovenbouw van het wegdek in de Wouwstraat tussen de Boechoutselei en de spoorwegbrug aan domein Ritmica. De stad Mortsel treedt op als opdrachtgevend bestuur. Mortsel neemt de studiekosten voor haar rekening, ieder bestuur betaalt 50 procent van de uitvoeringskosten. Voorafgaand aan de werken zal Hove het wegdek over de volledige breedte maandelijks blijven herstellen (enkel de materiaalkost zal door elk bestuur voor 50 procent worden betaald).

De Hovese gemeenteraad moest zich uitspreken om de lastvoorwaarden en de wijze van gunning goed te keuren. De kosten worden geraamd op 234.332 euro excl. BTW, waarvan het aandeel van Hove de helft is.

De groen-linkse fractie Hove Beweegt kon zich niet achter het voorstel scharen. Ze hadden tijdens de gemeenteraad van september jl. reeds commentaar over de slechte staat van de riolering. Ze stemden samen met de CD&V tegen. De meerderheid (N-VA en Ph7) keurden het punt goed.

Verdere info : Joos Gysen, gemeentehuis, tel. 03 / 460.33.43.

richting Wouwstraat
richting Wouwstraat

Verkavelingsvergunning Jan Frans Gellyncklaan fase 2 – straattracé

Verzoek tot goedkeuring van het voorgestelde stratentracé voor verkaveling nr. 2015/3 ingediend door Matexi Antwerpen nv en Matexi Projects nv voor het verkavelen van gronden langsheen de Felix Timmermansstraat en de Jan Frans Gellyncklaan.

Het betreft een aanvraag tot de vorming van twee loten voor vrijstaande bebouwing met gekoppelde autobergplaats, tien loten voor gesloten bebouwing en veertien loten voor halfopen bebouwing, met aanleg van wegen en een in de toekomst publiek toegankelijke parkzone. Alle kosten vallen ten laste van de verkavelaars.

De fractie CD&V heeft al een tijdje vragen bij de veelvuldige verkavelingen die er vandaag in Hove doorgaan en op stapel staan. Zij stemden als enige tegen. De meerderheid (N-VA en Ph7) kreeg voor dit punt de steun van groen-links.

Meer info : Vicky Van den Heuvel, gemeentehuis, tel. 03 / 460.33.41.

 

Verkavelingsvergunning Mortselsteenweg ZN : Overeenkomst

Verzoek tot goedkeuring van de overeenkomst inzake de uitvoeringsmodaliteiten voor de uitrustingswerken in de goedgekeurde verkaveling Mortselsesteenweg 90.

Dit punt werd goedgekeurd meerderheid tegen oppositie.

Meer info : Vicky Van den Heuvel, gemeentehuis, tel. 03 / 460.33.41.

 

 

 

Foto’s © Gazet van Hove.