Kleuters van de Albrecht Rodenbachschool vinden dinosaurusbot in park van Hove

Totaal onverwacht hebben de kleuters van de Albrecht Rodenbachschool tijdens een leerwandeling in het park van Hove een dinosaurusbot gevonden.

Naar aanleiding van deze vondst hebben ze twee weken rond dino’s geleerd en gewerkt. De directeur van het dinomuseum is uiteindelijk het bot komen ophalen in de school.

Dankzij de derde kleuterklas is het skelet van de tyrannosaurus rex eindelijk compleet. – www.rodenbachschool.be

Rodenbachschool
Rodenbachschool

 

Zero Afval in ’t Groen Schooltje

Op vrijdag 27 november organiseert ’t Groen Schooltje een gezellige rommelmarkt op de speelplaats.

’t Groen Schooltje is een duurzame, straffe school en dat willen leerlingen en leerkrachten graag in de kijker zetten. Met dit initiatief nemen ze deel aan één van de acties van ‘Good Planet’. Met Zero Afval willen ze de afvalberg verkleinen en een rommelmarkt is de uitgelezen manier om hergebruik te promoten.

Ouders en kinderen verzamelen hun oude, maar nog bruikbare spulletjes en bieden ze te koop aan. De rommelmarkt wordt gehouden van 15.30 tot 17.00 uur op de speelplaats van ’t Groen Schooltje. – www.tgroenschooltje.be .

’t Groen Schooltje Hove
’t Groen Schooltje Hove

 

Wintervertellingen Ritmica

De hoed van Napoleon’.

“Er is ons verteld dat de grote keizer Napoleon Bonaparte in 1815, tijdens een bezoek aan Antwerpen, enkele nachten logeerde in het kasteel Cappenberg. Napoleon werd echter weinig rust gegund en na enkele dagen reisde hij verder. Hij had een dringende afspraak in Waterloo. Maar in zijn haast vergat de keizer z’n hoed. En die is hij nooit meer komen ophalen. Al die jaren werd de hoed als een merkwaardige schat op een geheime plaats door de kasteelbewoners bewaard. Tot gisteren, want nu is de hoed verdwenen ! Wie nam de hoed mee ? Is hij gestolen ? Wie weet het ?”

Tijdens de Wintervertellingen van vrijdag 27 november vanaf 17.00 uur wordt er gezocht naar de hoed van Napoleon. Jullie zoeken toch mee ? Om 18.00 uur start de eerste vertelronde.

De ganse avond zijn er winterwarme hapjes en drankjes te verkrijgen bij Ritmica, Wouwstraat 44, tel. 03 / 460 11 50. – www.ritmica.be .

Ritmica Rommelmarkt BBQ

 

Feest mee met Regina Pacis

School viert 125 jaar Regina Pacis.

Op donderdag 17 december verwelkomen directie, leerkrachten en leerlingen van Regina Pacis je om 17.50 uur in de Sint-Laurentiuskerk.

Programma : 17.50 uur : welkom in de Sint-Laurentiuskerk, 18.15 uur : toespraak door Lieven Boeve, directeur-generaal Katholiek Onderwijs Vlaanderen, 18.30 uur : vertrek lichtjesstoet naar school, 19.00 uur : klanken lichtspel in het forum van de school, 19.30 uur : gezellig samenzijn op het schooldomein met leuke randanimatie in wintersfeer. Iedereen kan inschrijven en fakkels of lichtstaven bestellen tot 20 november.

Voor meer info over deze feestelijke avond kan je terecht op onderstaande website. www.regpacho.be.

mooie resultaten
mooie resultaten

 

Geslaagde kinderfuif Regina Pacis

Na de feestelijke aanvang van het Regina Pacis jubileumjaar werd deze trend verdergezet met een kinderfuif.

De Ouderraad organiseerde een heuse kinderfuif voor de kleuters en de kinderen van de lagere school.

Alle ingrediënten voor een geslaagd kinderfeest waren aanwezig : een kraampje met lekkere frieten, leuke muziek, een enthousiaste DJ, fluo-kinderen en fluo-juffen. Ook aan de ouders werd gedacht. Terwijl hun kapoenen zich uitleefden in de kinderdisco kregen zij de kans om een praatje te slaan of een drankje te nuttigen. Kortom, een geslaagde avond voor kleuters, juffen en ouders. www.regpacho.be .

Regina Pacis lanceerde tentoonstelling

 

Opvoedtip : Verlies

Praten met kinderen over verlies is niet evident. Als ouder speel je hier zelf een grote rol in. Je kwetsbaar opstellen is een krachtig voorbeeld voor je kind.

Kinderen en jongeren worden sneller en vaker geconfronteerd met verlies dan we ons realiseren : een verlies door de dood, een scheiding, een verhuis, … Niet zelden zitten ouders met de handen in het haar wanneer zijzelf en hun kinderen met thema’s zoals de dood, zelfdoding, ziekte, scheiding en vertrek te maken krijgen. Wat we vroeger zelf als volwassene hebben geleerd omtrent praten over gevoelens heeft vaak een grote invloed op wat we onze kinderen bijbrengen. Misschien hebben we steeds opnieuw gehoord ‘sterk te zijn’ ? Of ‘dat we vooruit moeten kijken’ ?

Praten met kinderen over deze moeilijke thema’s is niet evident. Als ouder speel je hier zelf een grote rol in. Je kwetsbaar opstellen is een krachtig voorbeeld voor je kind.

Zeggen of tonen dat je soms ook nog verdrietig bent omdat oma overleden is bijvoorbeeld kan de band met je kind alleen maar versterken. Zo leert je kind dat in kwetsbaarheid een grote kracht schuilt en dat is een cadeau van onschatbare waarde.

www.groeimee.bewww.opvoedingswinkelmortsel.be

voor de Hovese gemeenschap

 

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove.