Op verschillende locaties in het centrum van Lint kan je nog tot 15 november kennismaken met het Lintse oorlogsverleden. De expo werpt ook een schijnwerper op een aantal opmerkelijke vrouwen tijdens de oorlog 1914-18.

2014-18 100 jaar Groote Oorlog

 

101 jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog staat Lint zes weken stil bij haar oorlogsverleden. VIVA-SVV en Curieus-Lint organiseren immers de tentoonstelling ‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ en dat op vijf locaties. Zoals de titel doet vermoeden staan vrouwen in deze expo centraal.

“De tentoonstelling geeft een overzicht van de gebeurtenissen en het leven in België tijdens WO I”, zegt Frank Van Dessel, voorzitter van Curieus-Lint. “Daarnaast komen de uiteenlopende rollen van vrouwen tijdens de oorlog aan bod. Verzetsstrijders en verpleegsters, vluchtelingen en voedselbedeelsters, prostituees en burgervrouwen. Aan de hand van persoonlijke verhalen en getuigenissen worden de oorlogsjaren gereconstrueerd.”

De tentoonstelling vindt plaats in O.C. De Witte Merel, woonzorgcentrum “Zonnestraal”, het gemeentehuis, de O.L.V.-Geboorte kerk en het opvangcentrum van het Rode Kruis.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters.