HOVE-MORTSEL

Op de Hovese gemeenteraad kwam de samenwerkingsovereenkomst tussen het gemeentebestuur van Hove en het stadsbestuur van Mortsel betreffende de vernieuwing van de Wouwstraat ter sprake.

Het wegdek van de Wouwstraat is in zeer slechte staat. De rijbaan in asfalt zit vol diepe putten waarbij op verschillende plaatsen zelfs het wapeningsnet zichtbaar is. Het wegdek werd al verschillende keren plaatselijk hersteld, maar dit biedt geen kwalitatieve oplossing. Omdat de Wouwstraat zowel grondgebied Hove (zuid) als Mortsel (noord) is, dienen beide gemeentebesturen samen te werken om een nieuw wegdek aan te leggen.

Putten Wouwstraat

Men wil de fundering en de bovenbouw van het wegdek in de Wouwstraat vernieuwen tussen de Boechoutselei en de spoorwegbrug (kasteel Cappenberg/ BLO-school Ritmica). Het is een vernieuwing tot op de grond : de ijzers plus de kasseien eruit halen. Er komt geen nieuw rioleringsstelsel. De stad Mortsel treedt op als opdracht gevend bestuur. Mortsel neemt de studiekosten voor haar rekening, ieder gemeentebestuur betaalt 50 % van de uitvoeringskosten. Voorafgaand aan de werken zal Hove het wegdek over de volledige breedte maandelijks blijven herstellen (enkel de materiaalkost zal door beide besturen voor 50 procent op zich worden genomen).

Raadslid Jo Ampe (Hove Beweegt) had enkele opmerkingen : “De riolering is er versleten. Het kruispunt Wouwstraat-Groenstraat is zeer gevaarlijk voor fietsers. Zeker met het zware busverkeer. Voor de brug moet je reeds de straat oversteken ter hoogte van de ingang van Ritmica.” Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde : “De riolering is onderzocht. Een vernieuwing is niet nodig. Het kruispunt met de Groenstraat is in dit dossier niet opgenomen. Dit wordt behandeld in het kader van de vernieuwing van de Groenstraat. Daar plannen we langs de kant van de spoorweg (= zijde Hove) een fietspad. Deze gesprekken met Mortsel lopen nog.

Alle fracties keurden dit samenwerkingsverband goed, enkel de groen-linksen van Hove Beweegt stemden tegen.

Meer info bij Joos Gysen, tel. 03 / 460.33.43. – e-post : joos.gysen@hove.be .

 

Foto’s © Gazet van Hove.