Lezing Hans Bruyninckx, directeur Europees Milieuagentschap

MORTSEL

Klimaatverandering, milieurandvoorwaarden, biodiversiteit, CO2, ecosysteemdiensten, draagkracht, energiebesparing, broeikasgassen, …Het zijn helaas begrippen die we bijna dagelijks in de media horen. Als burger denk je misschien dat dit allemaal zaken zijn die zich ‘ver van je bed’ afspelen. Nochtans dragen we allen – inwoners, ondernemingen, verenigingen, gemeentebestuur, … – samen de verantwoordelijkheid voor onze planeet en hoe we die doorgeven aan onze kinderen.

De milieuadviesraad en stad Mortsel organiseren i.s.m. Natuurpunt vzw en de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) een lezing en ronde tafel op vrijdag 9 oktober om 20.00u. in de Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 in Mortsel. Je kan er terecht vanaf 19.30u. Het einde is voorzien rond 22.15u. gevolgd door een drankje in het Theatercafé. Inschrijven is niet nodig, de toegang is gratis en iedereen is welkom !

20-jaar-natuurpunt-Land-van

Programma :

Welkomstwoord door Jan Desmyter, voorzitter milieuadviesraad Mortsel

Voorstelling Burgemeestersconvenant

Voorstelling klimaatactieplan en Klimaatneutrale Organisatie

Lezing ‘Milieu en klimaatuitdagingen voor de 21ste eeuw : van Europese visie naar lokale betekenis en actie’ door Hans Bruyninckx, directeur Europees Milieuagentschap (EMA)

Vragen uit de zaal voor eht panel gemodereerd door Guy Janssens, VRT-journalist

Slot- en dankwoord door Lieven De Schamphelaere, voorzitter Natuurpunt vzw

Verdere info :

Milieudienst Mortsel, tel. 03 / 444.18.43. – info@milieuraadmortsel.be  – www.milieuraadmortsel.be

Frijthout zonnebloemen

Foto’s © Reporters.