Auteur Jos Vandeloo is gisteren op 90-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Mortsel aan de Boechoutselei. De schrijver genoot heel wat bekendheid en zijn werken, waaronder ‘Het Gevaar’ en ‘De Muur’, waren vroeger zelfs verplichte leeslectuur in de scholen. “Vorige maand werd hij als ereburger nog gehuldigd in het stadhuis van Mortsel. Dat was voor hem de ultieme appreciatie”, zegt zijn zoon Ferdy. Het college van burgemeester en schepenen van de stad Mortsel wil graag reageren op het spijtige overlijden van de heer Jos Vandeloo.

“Met grote droefenis vernam het college van burgemeester en schepenen gisteren het overlijden van Jos Vandeloo, beroemd schrijver, beroemd Mortselaar en Mortsels ereburger. Het overlijden van Jos  veroorzaakt een enorm gemis. Niet alleen voor de literaire wereld, maar ook voor stad Mortsel, waar hij meer dan een halve eeuw woonde.

Wij zijn blij en dankbaar dat we recent nog de kans kregen om met hem te praten. Op 4 september hebben we Jos Vandeloo ontvangen in het stadhuis, naar aanleiding van zijn 90e verjaardag. De burgemeester nam zijn tijd om met hem en zijn familie te praten. Een ontvangst waar zowel Jos als iedereen binnen de stad Mortsel enorm van genoten heeft. Zo willen we hem ook herinneren : niet alleen als een fantastisch schrijver, maar ook als een warme en aangename persoonlijkheid. Op de vooravond van zijn 90ste verjaardag werd zijn portret in de eregalerij van het stadhuis gehangen. Stad Mortsel wil de familie en vrienden van Jos Vandeloo veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.”

Jos Vandeloo woonde sinds 1963 in Mortsel. Hij was erg gekend en de lijst van boeken die hij schreef, is eindeloos. ‘De Muggen’, ‘Vrouwen’, ‘De Vijand’ en ‘De Vogelvrouw’ zijn enkele van zijn bekendste werken. Ook wij van Radio Frekwent willen ons medeleven betuigen aan de familie en vele vrienden van Jos.

De uitvaartplechtigheid van Jos Vandeloo vindt maandag a.s. plaats om 11.30 uur in het crematorium van Antwerpen. De asverstrooiing gebeurt op het kerkhof van Mortsel.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s © Reporters – coverfoto : Jos Vandeloo (c) Wikipedia.