Op de ZomerEnd Feesten maakten veel Hovenaars al kennis met de toekomstige manier van huisvuilophaling in Hove. Stel alvast je voorraad en aankoop van huisvuilzakken af op deze wijziging.

Vanaf 1 maart worden bakken (rolcontainers) ingevoerd die het afval zullen wegen. Er zal per kilo aangerekend worden. Dus hoe minder afval hij aanbiedt, hoe minder de inwoner zal betalen. Dit systeem wordt Diftar genoemd. Vanaf 1 januari 2016 zal er geen huisvuilbelasting meer geheven worden.

restafvalzakken

Zakken opgebruiken

Vanaf 1 maart 2016 kunnen de huidige grijze huisvuilzakken en witte GFT-zakken niet meer gebruikt worden. Aan de inwoners wordt gevraagd hun voorraad en aankoop van de zakken af te stemmen op deze wijziging. Na 1 maart 2016 hebben deze zakken geen waarde meer en worden deze ook niet teruggenomen of terugbetaald. Met de Hovese verkooppunten dagbladhandel Punt Komma en Brandtfood werd afgesproken dat inwoners huisvuilzakken en GFT-zakken per stuk kunnen aankopen. De handelaars willen deze service aanbieden in samenwerking met het gemeentebestuur en de zakken zullen ter beschikking zijn tot en met de laatste ophaaldag van februari 2016. Natuurlijk kan je ook afspreken met familie of buren om zo de voorraad op 1 maart volledig opgebruikt te hebben.

In de volgende uitgaven van infoHove zal meer info gezet worden door IGEAN, de intercommunale die zal instaan voor de ophaling en invoering van Diftar. In november krijg je hierover ook van IGEAN een brief in de brievenbus.

IGEAN logo2

www.igean.be

Foto’s © Reporters.