De cultuurdienst plant dit najaar een aantal (gratis) infomomenten voor Hovese verenigingen. Op die manier wil het gemeentebestuur zijn verenigingen ondersteunen. Wij hopen je die avond(en) te ontmoeten :

De Markgraaf

Sabam en billijke vergoeding op dinsdag 13 oktober 2015, van 20.00 tot 22.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Stel : je wilt muziek gebruiken tijdens een evenement of een andere activiteit. Wanneer moet je dit aangeven bij SABAM en wanneer niet ?

Wat is het verschil tussen SABAM en de billijke vergoeding en hoeveel gaat dat alles je kosten ? We maken je wegwijs in de wetgeving en tonen hoe je het bedrag vooraf kunt berekenen.

Heemkundige Kring De Markgraaf

–  De vrijwilligerswet uitgeklaard op dinsdag 20 oktober 2015, van 20.00 tot 22.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

In 2006 kwam er een sluitend statuut voor vrijwilligers. De vrijwilligerswet bepaalt onder meer de rechten en plichten die de vrijwilliger en de organisatie tegenover elkaar hebben. Wanneer spreken we over vrijwilligerswerk en wanneer niet ? Welke informatie moet je aan je vrijwilligers geven en wat zet je best op papier ? Is een vergoeding verplicht en welke vergoeding voorzie je ? Welke verzekeringen zijn verplicht en welke facultatief ?…

Opgelet : het aantal plaatsen is beperkt.

Gelieve uw aanwezigheid (met het aantal personen die aanwezig zullen zijn van uw vereniging) zo snel mogelijk en ten laatste op 17 september 2015 te bevestigen bij Davy Verbeeck, tel. 03 / 460 33 11, e-mail: davy.verbeeck@hove.be. Bij hem kan u ook terecht voor meer informatie.

Heemkundige Kring De Markgraaf

Foto’s (c) Gazet van Hove.