SINT-NIKLAAS

Maandagavond 7 september verzamelden een kleine tweehonderd manifestanten van de anti-islambeweging PEGIDA voor de poorten van de voormalige kazerne ‘Westakkers’ om er te protesteren tegen de komst van 250 asielzoekers, vnl. islamieten.

Pegida

Voor deze manifestatie werd er vnl. opgeroepen via de sociale media, zodoende waren er veel jongeren aanwezig. De manifestatie werd toegelaten door de burgemeester. Alles werd in goede banen geleid door de lokale politie die op de Grote Baan voor de vlotte verkeersafwikkeling zorgde. De manifestanten werden veilig over de baan geleid. Er waren ook een aantal ‘stille agenten’ aanwezig omdat volksvertegenwoordiger Filip Dewinter (VB) aanwezig was en deze krijgt nog steeds nauwe politiebescherming na doodsbedreigingen uit islamitische hoek. Er deden zich geen incidenten voor. Alles verliep volgens planning.

De eerste spreker die de manifestanten toesprak was Luk Vermeulen van de nationalistische actiegroepen Voorpost. Kort samengevat zei hij het volgende : “Dit is een toegelaten manifestatie. Voor een manifestatie tijdens het voorjaar in Antwerpen hebben honderden aanhangers van Pegida recent een Gas-boete van 65 euro in de bus gekregen. Voorpost en het Vlaams Belang zullen de boetes van hun leden terugbetalen. Dit is een manifestatie die tegen de stroom ingaat. Vandaag doet de regimepers er alles aan om via gemanipuleerde beelden over de vluchtelingenstroom proberen medelijden op te wekken bij ‘de man in de straat’. De meeste vluchtelingen zijn jonge mannen tussen 20 en 40 jaar. Ze hebben hun gezin achtergelaten in een oorlogsgebied. Het zijn lafaards, deserteurs. De politie zou die mensen moeten oppakken, interneren en terugsturen.

Op zaterdag 19 september e.k. organiseert Voorpost in Antwerpen een toegelaten betoging tegen het ritueel slachten. De bedoeling is het behouden van onze normen en waarden. Want de moslims wensen zich hier niet aan te passen aan onze normen en waarden. Ze spannen zelfs een proces in tegen de minister die een poging doet om de wet na te leven. Daarom roepen we iedereen op om in het verzet te komen nu het nog kan. Overtuig je vrienden en werkmakkers om mee naar de betoging te komen. Want wij zijn het volk.”

Applaus en enkele kreten ‘wij zijn het volk’, ‘islamieten parasieten’.

P1000034

Nadien was het aan Hugo Pieters uit Sint-Niklaas en aanvrager van de protestmanifestatie. Hij zei ongeveer het volgende : “Sint-Niklaas telt vandaag 74.000 inwoners, waarvan 15.500 vreemdelingen. 4.000 hiervan komen uit landen binnen de EU en een kleine 12.000 uit landen buiten de EU. Sint-Niklaas is de meest diverse stad van het Waasland. De grootste groep buitenlanders zijn Nederlanders, dan Marokkanen, Polen en Russen. In 2011 werd de voormalige Bisschoppelijke Normaalschool een asielcentrum voor 182 plaatsen. Onze stad heeft steeds iets gehad met militairen. Zo zijn we peter van het marineschip ‘Louise Marie’. In 2011 werd deze kazerne ‘Westakkers’ gesloten om budgettaire redenen. Het zou de groene long worden van de stad. Nu heeft men plots ineens geld om deze kazerne een andere bestemming te geven. Wij zijn de politieke manipulaties beu. De ‘grote manitoe uit Antwerpen’ weet niet meer hoe te reageren. De SP.a in Sint-Niklaas is maar al te blij met de komst van de asielzoekers. Ze kunnen nog van pas komen als kiesvee en lid van de vakbond en ziekenkas. Onze kinderen moeten twaalf maanden wachten voor ze een werkloosheidsvergoeding krijgen. Vreemdelingen krijgen hier direct allerhande uitkeringen. Ik roep deze jonge asielzoekers op : ga terug naar je land, vecht ervoor en bouw het daarna terug op.

Luid applaus en terug enkele kreten.

P1000036

Als derde spreker kwam Christof Desmet aan de beurt. Hij is nationaal woordvoerder van Pegida-Vlaanderen. Hij zei ongeveer het volgende : “Welkom in Sint-Niklaas. Het aantal bootvluchtelingen zal nog oplopen. Vroeger was dit hier een kazerne met soldaten die het land moesten verdedigen. Nu zorgt de marine voor een taxidienst om de vluchtelingen naar Europa te brengen. Hier komen 250 asielzoekers. De regering waar de N-VA inzit heeft geen ruggengraat. Bij de eerstvolgende verkiezingen zal de N-VA wel ondervinden wat ‘de kracht van verandering’ werkelijk is. Er zijn landen in Europa die zich verzetten tegen de vluchtelingen- en islamiseringsgolf zoals Hongarije, Polen, Tsjechië, Slovakije, de drie Baltische staten en Spanje. Bravo voor deze landen.

De vluchtelingen stellen overal hun eisen; ze weigeren hulppakketten omdat het niet ‘halal’ is. Ze eisen hier een woonst. Het zijn zelf geen arme stakkers. Dat ze dan naar Saoedi-Arabië gaan. Deze invasie moet gestopt worden. De marine moet ze terugsturen. Italië en Griekenland moeten hun grenzen sluiten. Burgemeester Dehandschutter van Sint-Niklaas zegt dat de opvang maar tijdelijk is. Hij heeft geen enkel argument om dit te staven. Westakkers zal blijven bestaan als asielcentrum.

Onze steden en dorpen veranderen in zeer korte tijd in onherkenbare oorden, waar veel armoede, criminaliteit en verloedering zal heersen. Binnen enkele generaties zal overal een derde wereldeconomie heersen met rassenrellen, politiek ideologische conflicten. De islam wordt de grootste godsdienst van Europa. Europa zal onherkenbaar veranderen, zeker niet in positieve zin. Maar we mogen ons niet laten doen. Geef de strijd nooit op ! Wij zijn het volk !”

Terug luid applaus en als afsluitstuk werd de Vlaams Leeuw gezongen. Er volgden nog enkele interviews van manifestanten door de VRT Nieuws, TV Oost, VTM en Radio 2.

P1000040

Op onze terugweg werden we aangesproken door enkele wijkbewoners die de manifestatie vanop afstand volgden. Ze uitten hun angst voor wat komen gaat. De wijkbewoners vrezen voor een sterke waardevermindering van hun eigendommen, een groeiende criminaliteit (inbraken, vandalisme, aanrandingen, verkrachtingen, enz …). Alvast geen prettige vooruitzichten voor deze hardwerkende Vlamingen.

P1000038

Foto’s © Gazet van Hove.