HOVE

Een van de hoogtepunten van de afgelopen 41ste Hovese Zomerendfeesten was het optreden van de Vlaamse zanger Willy Sommers op zaterdagavond rond de klok van 21.30u. op het grote podium op het Sint-Laureysplein.

Willy kwam zich op tijd opmaken in “Het Kostershuisje”, centraal zenuwknooppunt van de Zomerendfeesten, waar hij ontvangen werd door Willy Lemmens, de duivel-doet-al van de Hovese Middenstand. Enkele vrouwelijke fans stonden reeds voor de deur om met Willy op de foto te gaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iets voor 21.30u. trok men naar het podium, waarvoor reeds een honderdvoudige menigte ijverig stond te wachten. We schatten het aantal permanent aanwezigen op +/- 700 man. De helft uit Hove, de andere helft uit de buurgemeenten en zelfs enkele fans uit andere provincies.

Willy begon zijn show en had direct de massa mee, met meezingers zoals “zeven anjers, zeven rozen” en nog vele andere gekende nummers. Willy liet een ‘polonaise’ vertrekken, gretig meegedaan door een aantal Hovese vooraanstaanden zoals gemeenteraadslid Els Pauwels en de echtgenote van voormalig burgemeester Luc Vuylsteke de Laps.

Na drie kwartier had Willy zijn programma afgewerkt, maar de fans wilden meer ! Enkele extra nummers werden gebracht. De fans allemaal blij. Bij het verlaten van het podium moest Willy verplicht met een hele schare fans op de foto. Het weer was nog vrij warm en Willy stond heel de tijd van zijn optreden te zweten, het zweet droop eraf. Tijd om zich te gaan verfrissen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een half uur na het optreden stonden er nog een 15-tal vrouwelijke fans voor het Kostershuis op Willy te wachten…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s © Gazet van Hove.