Bij al deze heisa rond de vluchtelingenproblematiek zijn er toch nog voldoende mensen die het hoofd koel houden en enkele nuchtere en kritische vragen stellen.

Waarom komen al deze mensen naar West-Europa ? Een continent waar ze een leven in de marginaliteit zullen leiden. Waarom trekken ze niet ineens naar Saoedi-Arabië ? Een echt islamitisch land, zonder christenen, zonder joden, zonder ongelovigen, waar de sharia heerst, zonder holebi’s, waar de godsdienst bovenaan de maatschappij staat, waar het eten ‘halal’ is, waar vrouwen niets te zeggen hebben, waar islamieten eindelijk zichzelf kunnen zijn, enz …

P1040004

 

Saoedi-Arabië ligt geografisch voor de meeste vluchtelingen komende uit conflictgebieden (Syrië, Irak, Eritrea, Jemen) vlakbij, soms maar enkele honderden kilometers over land. Geen gevaarlijke oversteek maken met gammele bootjes over de gevaarlijke Middellandse zee.

Saoedi-Arabië is een zeer rijk land. De sjeiks weten geen blijf met het massa-oliegeld dat er jaarlijks binnenstroomt. Het land is ook dun bevolkt. Er is dus ruimte over om nog enkele extra steden te bouwen. En dat werken kunnen de Arabieren overlaten aan ‘slaven’, aan ‘minderwaardigen’, aan hindoes uit Indië, of boeddhisten uit Birma en Sri Lanka, enz …

Ieder jaar ontvangt Saoedi-Arabië meer dan 2.000.000 bedevaarders voor de ‘hadj’, de islamitische bedevaart naar Mekka. Dus dit land heeft wel wat opvangcapaciteit !

Deze vragen stellen is ze ook beantwoorden. In alle openheid. Of mag dit niet ? Of moeten we spreken over een georkestreerde overname van West-Europa door de islam ??? …

IS wereldkaart
de wereldkaart van Islamitische Staat

Turkije vangt 2 miljoen vluchtelingen uit Syrië en Irak op, en het kleine en fragiele Libanon meer dan een miljoen. Maar hoe zit het met de andere landen uit de regio, bijvoorbeeld de steenrijke oliestaten ?
Kuweit : 614 vluchtelingen opgenomen. Tijdelijk.
Saoedi-Arabië : 561 vluchtelingen opgenomen. Tijdelijk.
Bahrein : 311 vluchtelingen opgenomen. Tijdelijk.
Qatar : 133 vluchtelingen opgenomen. Tijdelijk.
Anders gesteld : Saoedi-Arabië vangt evenveel vluchtelingen op als de stad Aalst. De stad Antwerpen vangt meer vluchtelingen op dan al die rijke oliestaten samen !

Hallo “11.11.11”, groen-links, mensenrechtenorganisaties, “ware democraten”, Pax Christi, …

Foto’s © Reporters.