HOVE

Elke bezoeker krijgt een gratis drankje en een cadeautje !

logo Hove

Op vrijdag 4 september zet Dienstencentrum Ten Hove zijn deuren wijd open voor iedereen die benieuwd is naar wat het dienstencentrum allemaal te bieden heeft.

Het dienstencentrum profileert zich als informatie-, kennis- en ontmoetingscentrum voor Hovenaars die geconfronteerd worden met een beginnende zorgbehoefte.  Mensen kunnen er altijd binnenstappen met vragen over thuiszorg, hulpmiddelen in de thuiszorg,… De medewerkers zorgen voor informatie, vorming en ontspanning en leveren diensten die kunnen helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Frijthout zonnebloemen

Er wordt naar een eigentijds en vernieuwend aanbod gestreefd en getracht om in te spelen op de leefwereld en de noden van de doelgroep, een gezonde mix van mensen van alle leeftijden en met verschillende graden en vormen van zorgbehoevendheid.

Door deze mensen samen te brengen kunnen er contacten gelegd worden die ook hun uitwerking hebben buiten de muren van het dienstencentrum. Daardoor nemen mensen vaak spontaan en vrijwillig een stukje hulp op voor mekaar: de vermaatschappelijking van de zorg. Een beginnende zorgbehoefte komt op deze manier snel aan de oppervlakte, er kan snel op worden ingespeeld en verdere vereenzaming wordt op deze manier voorkomen. Voor heel wat mensen betekent dit dat een opname in een woonzorgcentrum kan uitgesteld, soms zelfs vermeden worden.

ocmw logo

De ontmoetingsruimte is, ook buiten elke activiteit om, elke weekdag open en toegankelijk voor mensen die gewoon een babbeltje willen doen, de krant lezen, iets drinken. Je kan er elke weekdag tussen 9.00 en 16.30 uur binnenstappen. De drempel is er letterlijk en figuurlijk zeer laag.

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

Aanbod

Hier al een greep uit ons aanbod : warme maaltijden, pedicure, vervoer voor mindermobiele mensen met een beperkt inkomen, boodschappendienst, burendienst, verhuur van personenalarmsysteem, tekenen, zangkoor, seniorobic, tai-chi, qigong, wandelen, hobby en juwelen maken, bridge, petanque, stadsbezoeken met gids, taallessen (Engels en Spaans), geschiedenislessen, lessen muziekgeschiedenis, computerlessen (eerste stappen, internet en e-mail, foto’s beheren), lessen gebruiken van tablets,… Dit alles wordt ondersteund door een bloeiende vrijwilligerswerking.

Kom eens een kijkje nemen op vrijdag 4 september. Je bent welkom vanaf 13.00 uur.

DC Ten Hove OCMW logo

www.facebook.com/dc.ten.hove

Meer info bij Gerda Vos, tel. 03 / 454 08 37, e-mail : gv@ocmwhove.be .

 

Foto’s (c) Reporters.