LINTSESTEENWEG

Zoals vooraf aangekondigd is er maandagnamiddag een onweer over onze regio getrokken. Hier en daar was er schade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Door een korte maar krachtige windstoot rond 16.00u. – het werd ineens pikdonker – is het dak van de woning aan de Lintsesteenweg 810 (vlak op de gemeentegrens met Lint) afgerukt. Het gevaarte belandde tegen de haag van de buren. Gelukkig vielen er geen gekwetsten. De twee bewoners waren thuis met de kleinkinderen voor de laatste vakantiedag. De brandweer van Edegem kwam massaal met zwaar materiaal ter plaatse. Ze legden een noodzijl over de woning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De politie en Hoves’ burgemeester Koen Volckaerts kwamen zich ook van de toestand vergewissen. De woning is niet onbewoonbaar verklaard. De bewoners zullen de nacht doorbrengen op de benedenverdieping omdat er nog waterinsijpeling is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De ramp zorgde voor een ‘kijkfile’ op de Lintsesteenweg vanaf het voetbalveld. Om 18.15 vertrok de laatste brandweerwagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rampenfonds

Verschillende gemeenten die getroffen zijn door het noodweer van de laatste dagen (veel in West-Vlaanderen) zullen een schadedossier opstellen. Ze hopen dan in aanmerking te komen voor een vergoeding van het Rampenfonds. Ze hebben twee weken de tijd na een ramp om een dossier in te dienen.

Nadat het dossier is ingediend, geeft het KMI daarover een advies en later moet de federale ministerraad beslissen of het noodweer als een ramp wordt aanzien.

De koepelorganisatie van de verzekeringssector, Assuralia, raadt mensen die getroffen zijn door het onweer van afgelopen dagen aan om de schade snel te melden. Voldoende getuigendocumenten (foto’s) bijvoegen.

Schade door natuurelementen (wind, water) wordt gedekt door de brandverzekering van huizen en de omniumverzekering van wagens.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s © Gazet van Hove.