Alles begon reeds in de namiddag met het opstellen van de kramen in het gemeentecentrum. De hoofdas werd afgesloten en een alternatieve route werd in het leven geroepen. Even was er wat opschudding omdat een aantal wagens onrechtmatig geparkeerd stonden in de Lambrechtslei en de bussen van De Lijn moeilijk konden draaien in een bocht.

Om 19.00u. ging het feest dan officieel van start met een feestelijke opening door fanfare ’t Akkoord uit Borgerhout (een echt alternatief gezelschap met een band majoretten) en de Hovese reus Peer de Garde en twee reuzenvrienden. Een delegatie van het gemeentebestuur was aanwezig met de burgemeester, de meeste schepenen en enkele gemeenteraadsleden en leden van het OCMW. Het viel op dat de groen-linkse fractie Hove Beweegt bijna niet vertegenwoordigd was.

Het was ook de eerste keer in vele jaren dat de plaatselijke Kon. Harmonie Sint-Laureys de openingsstoet niet voor haar rekening nam. We vernemen dat er een twist ontstond tussen het bestuur van de Harmonie en de leiding van de Middenstandsraad. Binnenkort hierover meer ! De Harmonie hield in de loop van de avond wel een optreden aan haar (drank)stand in de Kapelstraat.

Voor de rest waren er nog optredens van fanfare ’t Akkoord , de live band Plug it in, de live band Ladies of the sixties.

Er was voldoende volk aanwezig maar het was geen echte overrompeling. De tijdelijke kroegen hadden wel wat in de aanbieding. Toch alle sympathie en waardering voor Willy Lemmens, voorzitter van de Hovese Middenstand die niet meer in onze gemeente woont maar vanuit zijn nieuwe woonplaats Zoersel zich nog steeds blijft inzetten voor de Hovese middenstand.

 

Ook op de stand van Radio Frekwent FM 105.1 was er veel volk en men kon er genieten van lokaal talent met de formatie “Tegen Beter Weten in” die voor een interview en een klein optreden langskwamen bij de geïmproviseerde studio in de kantoren van Immo Casco op het Sint Laureysplein.

 

Ook vandaag zal het in Hove gezellig druk zijn met o.a. een rommelmarkt, straatanimatie, een kinderstoet met versierde fietsen, kinderdisco Handjes in de lucht, The Silver Seed Band, Ils Angels, Willy Sommers en het grote vuurwerk als afsluiter.

 

zomerendfeesten 2015

Foto’s © Gazet van Hove – coverfoto : Willy Lemmens.