Albrecht Rodenbachschool breidt weer uit

Op 1 september zal de gemeentelijke basisschool starten met zeven kleuterklassen en veertien klassen in de lagere school.

Door de vele inschrijvingen worden het eerste en het derde leerjaar opgesplitst in drie klassen. “Verder uitbreiden is niet meer mogelijk wegens plaatsgebrek”, aldus Bart Helsen, directeur van de Albrecht Rodenbachschool. “Dit jaar starten we met nieuwe leerkrachten voor de lagere school en één nieuwe leerkracht AMV (algemene muzikale vorming) om het eerste leerjaar te begeleiden. Juf Manon zal dan notenleer geven vanaf het tweede leerjaar.”

Kunstproject

Bart Helsen : “Ook willen we al meegeven dat we in december samen met enkele professionele kunstenaars een groot kunstproject organiseren. Onze school wordt dan omgevormd tot een echt museum. Eind december stellen we onze kunstwerken tentoon. Alle Hovenaars zijn dan van harte welkom.”

5de leerjaar Rodenbachschool FT

 

Jubileumjaar voor Regina Pacis

Dit schooljaar mag Regina Pacis jubileren ! De kleuter- en lagere school bestaan dan 125 jaar, de secundaire school 60 jaar.

Regina Pacis Lagere school logo 

Dat laten ze uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. Een heel jaar gaan ze 4en als 1 (vieren als één).

Speciaal voor de gelegenheid werd een feestlogo gemaakt. Hoogtepunt wordt een lampionnentocht op donderdag 17 december. Aansluitend vindt een klank- en lichtshow plaats met hapjes en drankjes en spetterende randanimatie.

Iedereen is van harte welkom, meer info volgt later. Ook met de kleuters gaan ze aan de slag met dit nieuwe jaarthema. Ze werken een heel jaar rond de vier natuurelementen. In dat kader komt het Elfentheater naar de school en gaan ze op de speelplaats een natuurplek maken.

Kortom, 2015-2016 wordt een jaar boordevol fijne momenten om samen te beleven.

Regina Pacis lanceerde tentoonstelling

www.regpacho.be .

 

Foto’s © Gazet van Hove.