HOVE

Vanaf maart 2016 voeren IGEAN en de gemeente Hove diftar met weging in voor de ophaling van huisvuil en GFT+. Zo passen we het principe ‘de vervuiler betaalt’ juist toe. De aanrekening zal dus eerlijker gebeuren volgens de hoeveelheid afval die de Hovenaar aanbiedt.

IGEAN wagen 3

Containers met chip

Hove zamelt al jaren huisvuil en GFT+ in via huisvuilzakken en composteerbare zakken. In januari zullen er huisvuil- en GFT+-containers geleverd worden. Deze containers zijn voorzien van een chip, zodat ze bij elke lediging geregistreerd en gewogen kunnen worden. In containers kan het afval afgesloten bewaard worden waardoor er minder kans is op geurhinder. De containers kunnen tijdig netjes aan de straatkant aangeboden worden zonder risico dat ze stukgaan. Wil je de containers al eens zien ? Dat kan op zaterdag 29 augustus tijdens de ZomerEnd Feesten.

sluikstorten-De-Ster

Afvalberg verminderen

Diftar met weging moet iedere inwoner aanzetten om minder afval te produceren. Tegelijkertijd wordt iedereen aangemoedigd om meer te sorteren. Het groente-, fruit- en tuinafval en niet-recycleerbaar papier selectief meegeven of zelf deels verwerken, zorgt al voor een aanzienlijke vermindering van je huisvuil. Composteer je thuis, dan blijft de afvalkringloop zo klein mogelijk.

sluistorten Geelhandlaan

Wij informeren je tijdig

In het najaar starten IGEAN en Hove een informatiecampagne zodat iedereen tijdig geïnformeerd wordt. Alle gezinnen zullen individueel worden aangeschreven. Half november ontvang je een eerste brief met alle informatie over de containers, de ophaling, de wijze van aanrekening en betaling en uiteraard ook tips om afval te voorkomen.

igean logo

www.igean.be

Foto’s © Reporters