De gemeente Hove telt 45 km gemeentewegen die de gemeentediensten permanent moeten onderhouden. Aan de twee zijden gerekend loopt dit dus op tot 90 km. Een hele lengte, symbolisch van Hove tot in Waregem.

De gemeentediensten zorgen voor het schoonvegen van de straten en de rioleringen, het onderhouden van de parken en plantsoenen en het wegknippen van overhangende takken en struiken op het openbaar domein.

Private domeinen moeten worden onderhouden door de eigenaars, zie politiereglement. De meesten doen dit, maar er is in Hove – en in iedere andere gemeente – een harde kern van eigenaren die zich boven de wet verheven acht en dit aan hun laars lapt. Eigenaars moeten ook zorgen dat het voetpad voor hun pand wordt onderhouden => afval oprapen en onkruid verwijderen. Nat en dik onkruid kan een gevaar opleveren voor de voetgangers en fietsers, zeker bij regenweer (wegschuiven en vallen).

Door de regen van de laatste weken hebben veel planten en struiken een extra groeistimulans gekregen. Dit zal zich de komende weken uiten in een extra groei van de gemeentelijke flora. De Hovese groendiensten hebben nog veel werk voor de boeg maar ze zijn goed bezig.

Toegang NMBS-spoorwegstation Hove kan beter

Het domein van de spoorwegen moet door de NMBS zelf worden onderhouden. Een hele karwei. Dit is in Hove grotendeels in orde, maar de voetgangersweg vanuit de Kapelstraat naar de sporen, kan veel beter. De overhangende takken en struiken verdienen een stevige snoeibeurt. Bij regenweer hangen ze erg diep, bijna op de grond en hinderen ze de reizigers. Misschien kan onze eerste schepen Dave Van den Berghe (Ph7), zelf beroepsmatig werkzaam als adviseur bij de spoorwegen in Brussel, dit dossier in een stroomversnelling brengen ? We zijn benieuwd !?

Foto’s © Gazet van Hove