Op zondag 2 augustus 2015 vindt de 18e editie van het jaarlijks meezingspektakel Antwerpen Zingt plaats.

Wat ooit begon als een bescheiden meezingavond op de Antwerpse Grote Markt is nu uitgegroeid tot dé Antwerpse feestdag met makkelijk 25 000 bezoekers.

seefbier

Het spektakel start om 18.30 u met vaste waarde Wim Leys en zijn partyband @fundum. Zij brengen naast meezingers ook swingende Nederlandstalige rock’n roll zodat het publiek helemaal in de juiste sfeer komt. Op het programma staan toppers als ‘Ik wil je’, ‘België’, ‘De allereerste keer’, een Peter Koelewijn medley, ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ en nog veel meer. Er wordt met een Tura medley ook hulde gebracht aan de Keizer van het Vlaamse Lied die op 2 augustus 75 jaar word.  Om 20.00 u verschijnt dan het 200-koppig podiumkoor op de planken en wordt er ingezet met de ‘Cha Cha Cha’ van Raymond van het Groenewoud, waarna nog 36 andere meezingers volgen. In het zangkrantje – dat gratis verdeeld word kan je alles op de voet volgen. De playlist is ook dit jaar een mooie mix van “oude vertrouwde” klassiekers en nummers die nog nooit geprogrammeerd werden.

p1040748

 

Traditiegetrouw zorgt Antwerpen Zingt ook nu weer voor een verrassingsgast van formaat. Het is iemand die perfect past in het rijtje van toppers als Gaston Berghmans, Nonkel Bob, De Strangers en Nicole & Hugo, die eerder te gast waren op Antwerpen Zingt. En wie weet verschijnt er nog een tweede muzikale gast op het podium.Antwerpen Zingt blijft een gratis evenement, maar er wordt – net als vorig jaar – aan elke toeschouwer gevraagd om 2 consumpties te verbruiken.

Meer info vindt u op  www.vlaanderenzingt.be .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (C) Gazet van Hove.