Hove

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen de 4 en 16 jaar. De juryleden krijgen een lijst van acht boeken om te beoordelen. Als je als jurylid alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen, mag je stemmen. Op het stemformulier noteer je jouw top 8.

Waarom KJV-lezers vrolijk worden van de KJV

– Wie lid is van de KJV ontdekt heel veel boeken. KJV lezers lezen acht boeken van hun leeftijdsgroep van de eerste tot de laatste bladzijde.

– Wie lid is van de KJV maakt vrienden. Vrienden die gek zijn op lezen en boeken.

– Ook veel kinderen met een leesprobleem houden van boeken. Dankzij de Daisy-boeken kunnen zij de boeken beluisteren en ook meedoen met de KJV.

– Alle KJV-lezers vinden het zalig om na te denken en te praten over wat ze lezen. Veel KJV-lezers vinden het ook fijn om iets over boeken te schrijven in hun leesdagboekjes.

– In de KJV telt de mening van de lezers. Zij vertellen wat ze vinden van de boeken. En er wordt naar hen geluisterd.

De Markgraaf

Waarom de bib van KJV-lezers houdt

– Omdat ze een groot hart hebben. Want je hart wordt groter als je leest. Al lezend reis je in landen waar je nooit komt. Al lezend ontmoet je mensen die een andere taal spreken dan jij en op verschillende manieren naar de wereld kijken.

– Omdat KJV-lezers kunstenaars zijn. Want goed lezen is een kunst. Er zijn zoveel soorten boeken: spannende, romantische, grappige, maar ook saaie en flauwe boeken. Daar is KJV voor: om een mening te vormen en die te verwoorden.

– Omdat KJV-lezers werk maken van een gewichtige taak: stemmen. Elk jurylid maakt zijn eigen top 8 en rangschikt de boeken van superleuk naar minst leuk.

kinderbib

KJV in de Hovese bibliotheek

– Voor groep 1 (laatste kleuterklas) en groep 2 (eerste en tweede leerjaar) werkt de bibliotheek samen met de scholen van Hove. De boekjes worden in de klas (voor)gelezen en er wordt klassikaal gestemd. De kinderen maken op die manier kennis met de KJV.

– Voor groep 3  en groep 4 nemen de kinderen individueel deel. De groepjes worden begeleid en komen vijf keer per jaar samen.

– Voor groep 5 en groep 6 kunnen de jongeren deelnemen als internetjurylid (meer hierover op www.kjv.be).

Alle boeken zijn in de bib beschikbaar.

Groep 3 (8-10 jaar) vergadert op dinsdag 29 september, 10 november, 15 december, 12 januari en 8 maart, telkens van 16.15 tot 17 uur. Groep 4 (10-12 jaar) vergadert op maandag 28 september, 9 november, 14 december, 11 januari en 7 maart, van 16.30 tot 17.15 uur. De laatste vergadering wordt er gefeest, de vergadering duurt dan half uurtje langer.

Wil je nog meer weten over KJV, neem dan eens een kijkje op www.kjv.be of spring eens in de bib binnen. De bibliotheek zorgt voor de boeken en de verdere organisatie. Inschrijven kan je vanaf 29 augustus door een e-mail te sturen met al je gegevens (voornaam, familienaam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, e-mail) naar rita.machiels@hove.be met als onderwerp ‘KJV’.

CC De Markgraaf

www.hove.be

Foto’s © Reporters.