Boechout

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De jubileumeditie van Sfinks Mixed, het multiculturele gratis festival in Boechout, heeft ondanks het mindere weer ongeveer 85.000 bezoekers geteld. Dat zijn er 6.500 meer dan vorig jaar, dat ook al een recordjaar was. Dat is vernomen bij de organisatie. Zondagavond stond Bart Peeters nog als headliner op het podium. “We zijn geen recordjagers, maar het zijn er een aantal duizend meer dan vorig jaar, wat fijn is, gezien het niet extreem tropische weer van de afgelopen dagen”, zegt organisator Patrick De Groote. “Hoewel dit de derde gratis editie is, weet nog niet iedereen dat het gratis is. Jaar na jaar begint dat nu wat door te sijpelen. En wellicht speelt ook mee dat het een jubileumeditie is.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op deze jubileumeditie kregen ondermeer, zowel de  jarige  Slongs Dievanongs alsook reggae-icoon Bunny Wailer, muzikant in de groep van wijlen Bob Marley, de weide aan het dansen.

Het begon donderdag al met ondermeer Jan Leyers en het eindigde zondagavond met Bart Peeters. Om maar te zeggen dat Sfinks Mixed naast heel wat buitenlandse gasten ook wel tijd en plaats maakt voor mensen uit de eigen buurt. Het is jammer dat Vlaanderen de subsidies heeft geschrapt  zegt De Groote. Het is een overlevingsstrategie, maar de 41ste editie zal er zeker komen zeggen ze in Boechout.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (C) Gazet van Hove .