Er zijn bij de gemeentelijke groendienst wat personeelsproblemen maar tijdens de laatste gemeenteraad van juni jl. kregen die al een gedeeltelijke oplossing. Juist op tijd, want in een aantal straten van onze gemeente zijn dringende onderhoudsingrepen nodig. Tijdens de vakantieperiode werken er toch een aantal jobstudenten bij de groendienst ? Sommigen met familiale banden binnen het schepencollege ? Waar wacht men nog op ?

De gemeentelijke groendienst mag eens dringend uitrukken !!!

Zo in de Magdalena Vermeeschlaan en omgeving. Vorig jaar werd deze straat en omgeving nog met veel poeha en een volksreceptie officieel geopend voor het grote publiek, vandaag kan een kudde schapen er gerust een tijdje grazen. De bijgevoegde foto’s zeggen genoeg.

In vele andere Hovese straten groeit er ook veel onkruid tussen de stenen van het voetpad. Volgens het politiereglement van de zone HEKLA moeten de eigenaren de stoep onderhouden, dit wil dus zeggen ook het onkruid verwijderen. Want het onkruid kan aanleiding geven tot valpartijen, vnl. bij nat weer kan men wegschuiven. Dit onkruid verwijderen is soms geen makkelijke arbeid, maar er bestaan voldoende hulpmiddelen in alle doe-het-zelf handelszaken verkrijgbaar.

Konijnen rond de kerk

Het gemeentebestuur kan als alternatief ook een bataljon konijnen aanwerven om het straatonkruid weg te laten eten. Zo doen deze knaagdieren nu reeds goed hun best rond de Sint-Laurentiuskerk. Nadien kunnen deze diertjes opgediend worden “in de pot” … terug op een volksreceptie

M. Vermeesschlaan Speech burgemeester

 

Foto’s © Gazet van Hove.