Midden mei werd gestart met de bouw van de nieuwe school in het parkgebied Oude-God. Deze school zal plaats bieden aan alle kleuters en leerlingen van de Perenpit, Guido Gezelleschool en Sint-Lutgardisschool.

De school zal aan de rand van een groot parkgebied liggen. De wandel- en voetpaden die in het parkgebied worden aangelegd, zullen er mee voor zorgen dat de school makkelijk te bereiken is.

Stand van zaken werf

De lagere school en de sporthal worden eerst gebouwd. Nadien volgen de kleuterschool en de polyvalente ruimte. In het najaar van 2016 zullen de leerlingen van de lagere school hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. Ondertussen schieten de werken goed op. Begin juni waren de graafwerken al achter de rug. Tegen eind juni ligt in beide bouwputten de vloerplaat erin. In augustus plaatst de aannemer een torenkraan en worden de wanden van de kelderverdieping geplaatst. Tegen eind augustus kan ook de vloerplaat van het gelijkvloers voorzien worden zodat de effectieve bouw in september kan starten.

Misschien heb je gemerkt dat het zand van de twee bouwputten niet werd afgevoerd maar gestockeerd werd in het parkgebied Oude-God. In de toekomstige aanleg van het parkgebied worden kleine niveauverschillen voorzien. Met die aanleg voor ogen, wordt deze grond daar voorlopig opgeslagen.  De uiteindelijke niveauverschillen zullen veel lager zijn dan de zandbergen die er nu liggen, maar er werd gekozen om de zandbergen nu vrij hoog te maken zodat ze zo weinig mogelijk parkruimte innemen.

Toegankelijkheid park

De stadsdiensten bekijken momenteel hoe ze de toegankelijkheid van het park kunnen verbeteren zodat bewoners naast het zand het park kunnen doorkruisen van de Edmond Thieffrylaan naar de Mechelsesteenweg. Het paadje dat vroeger gebruikt werd om het parkgebied te doorkruisen, is onderbroken door de opslag van zand.

Bouwverlof

De werf van de nieuwe school in Mortsel wordt omwille van het bouwverlof afgesloten op vrijdag 10 juli. Ze gaan terug van start op dinsdag 4 augustus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

www.mortsel.be .

 

Foto’s © Gazet van Hove.