Grote grastekening langs het parcours moedigt de renners aan

De Tour de France zoeft op maandagmiddag 6 juli doorheen de gemeente Borsbeek. Tijdens de gemeentelijke feestelijkheden rond de doortocht gaat ook de nodige aandacht naar het open-ruimtegebied waarlangs de renners fietsen. De voorbije jaren investeerden Kempens Landschap, de Provincie en de gemeente immers sterk in dit gebied.  Vanuit de lucht gezien onthult een landbouwveld langs de Boechoutsesteenweg in Borsbeek een heuse grastekening van ruim 350 meter lang.

Tour de France
De derde rit van de Tour de France brengt de wielrenners van Antwerpen naar Hoei. Vanuit de stad trekken ze naar het Zuiden door het open-ruimtegebied van Borsbeek. Langs de Boechoutsesteenweg fietsen ze langs een tekening die in het gras werd uitgefreesd op een veld vlak naast het parcours. De grastekening toont een renner die van de Antwerpse kathedraal door het Kempens Landschap langs Borsbeek naar Parijs fietst. De tekening werd door een landmeter uitgezet met behulp van maar liefst 1930 met elkaar verbonden punten.

KL Borsbeek 2

De figuur komt tevoorschijn als je er vanuit de lucht naar kijkt, wat hopelijk mooie beelden oplevert voor iedereen die thuis meekijkt naar de Tour. De gemeente Borsbeek en Kempens Landschap zijn alvast klaar om te renners te verwelkomen !

Kempens Landschap 2

Foto waar ? : Grasveld aan de Boechoutsesteenweg en Bredeveld in Borsbeek
Meer info : www.kempenslandschap.be – www.borsbeek.be

Foto’s (C) Kempens Landschap