REGIO

Op maandag 6 juli 2015 komt de derde rit van de Ronde van Frankrijk door Boechout. De officieuze start vindt plaats om 13.10 uur op de Grote Markt in Antwerpen. Rond 13.40 uur nemen de renners een vliegende start op de Provinciesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Heuvelstraat. Het wordt in Boechout een echt volksfeest met tal van activiteiten langs het parcours. Uiteraard zorgen de doortocht van de publiciteitskaravaan, de renners en de geplande evenementen ook voor heel wat verkeershinder.

Rudi Goyvaerts, schepen van sport en verkeer :  “Langs het parcours valt er heel wat te beleven dankzij allerlei initiatieven van verenigingen, bedrijven en particulieren. Zo komen er drank- en eetkraampjes, springkastelen en grote schermen waarop de koers geprojecteerd wordt. Iedereen is welkom om naar de doortocht van de Ronde te komen kijken in Boechout en daarna mee te genieten van dit wielerfeest.”

Wij raden iedereen aan om op 6 juli, in de mate van het moge­lijke, met de fiets te komen, te voet of met het openbaar vervoer. De trein blijft rijden. Het is de snelste en gemakkelijkste manier om bijvoorbeeld vanuit Antwerpen of Lier naar Boechout te komen. Het station ligt vlakbij het parcours. Tram 15 blijft rijden tot ongeveer 11.30 uur en rijdt terug vanaf ongeveer 14.15 uur.  We kijken uit naar deze unieke gebeurtenis in onze gemeente; dit maken we maar één keer mee !”

 

Verkeershinder

De Provinciesteenweg (richting Lier) wordt afgesloten vanaf 7.00 uur vanaf het kruispunt met de Borsbeeksesteenweg. Dit kruispunt blijft nog open tot 9.45 uur, kruisen is vanaf dan niet meer mogelijk. Tussen 7.00 en 9.30 uur is de N10 met de wagen alleen toegankelijk voor bewoners en organisatoren van evene­menten met een pasje. Daarna wordt het gehele parcours volledig afgesloten voor alle verkeer. Na het passeren van de koers, wordt rond 14.15 uur een deel van het parcours weer vrijgegeven. De Provinciesteenweg blijft afgesloten tot 19.00 uur tussen de kruispunten met de Borsbeeksesteenweg en de Alexander Franckstraat/Lispersteenweg. Deze kruispunten zelf zijn wel weer open vanaf ongeveer 14.15 uur.

 vlaamse vlaggen wielerwedstrijd 

Tijdsschema

6.00 uur : parkeerverbod Borsbeeksesteenweg, Provincie­steenweg, Spokenhofstraat en Mussenhoevel­aan (deel tussen Spokenhofstraat/Olieslage­rijstraat en Schransstraat/Mussenhoevelaan). Dit om deze wegen volledig vrij te houden voor de hulpdiensten.

7.00 uur : N10 (richting Lier) volledig afgesloten vanaf het kruispunt met de Borsbeeksesteenweg. Het kruispunt zelf blijft open tot 9.45 uur, kruisen is vanaf dan niet meer mogelijk. Tussen 7 en 9.30 uur is de N10 alleen toegankelijk met de wagen voor bewoners en organisatoren van evene­menten met een pasje.

9.30 uur : geen toegang meer tot N10 met pasje

9.45 uur : het parcours is volledig afgesloten voor alle verkeer

11.30 uur : laatste rit van tram 15, de tram rijdt terug vanaf 14.15 uur

14.15 uur : vrijgave van een deel van het parcours : de Bors­beeksesteenweg wordt vrijgegeven inclusief het kruispunt met de N10. Deze wordt vrijge­geven richting Lier vanaf het kruispunt met de Alexander Franckstraat en de Lispersteenweg, inclusief het kruispunt. Tussen deze twee kruis­punten blijft het parcours afgesloten.

19.00 uur : volledige parcours opnieuw open

logo_politie

De wagen parkeren

Er worden geen extra parkings voorzien, enkel de bestaan­de parkings kunnen worden gebruikt. Je kan de parking van Park & Ride Capenberg niet op- of afrijden tussen 9.45 en 14.15 uur. Er wordt een parkeerverbod ingesteld langs het hele parcours, aan beide zijden. Foutgeparkeerde wagens worden weggetakeld.

Woon je langs het parcours en heb je de wagen nodig op 6 juli, parkeer je wagen dan al op zondagavond bui­ten de afgesloten zone. Parkeer aan de juiste kant van de N10, want je kan de steenweg niet meer kruisen ! Je kan pas om 19.00 uur terug tot aan je woning rijden in de zone tussen de Borsbeeksesteenweg en de Alexander Franckstraat-Lispersteenweg.

Kies voor ander vervoer

Kom zo veel mogelijk met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Er wordt een extra fietsenparking voorzien in de Asberglaan en waarschijnlijk zullen er extra fietsenstallin­gen staan aan de tramterminal.

Als je van wat verder komt, is de trein een ideale optie. Van het station van Boechout tot aan de Provinciesteenweg is het maar een paar minuten stappen.

P1020396

 

Of neem de tram die tot vlak aan het parcours rijdt. Tram 15 blijft rijden tot ongeveer 11.30 uur. Na de doorkomst van de renners, rond 14.15 uur, vertrek­ken er opnieuw trams. De Lijn heeft beloofd op dat mo­ment extra capaciteit te voorzien. Daarna zal de tram zo snel mogelijk terug volgens het normale schema rijden.

Bus 90 rijdt niet tot in Lier, er wordt wel een pendelbus voorzien (twee per uur) die zal rijden tussen Berchem Sta­tion en het dorp van Boechout.

Bus 51 rijdt van de Oude Steenweg en de Molenlei naar Boechout (twee per uur), maar rijdt niet door naar Vremde. Deze bussen zullen dit traject een hele tijd blijven volgen.

 

Foto’s © Reporters.