Politieke consensus over renovatie van Dienstencentrum ’ten Hove’, maar CD&V-Open VLD zijn tegen

Maandenlang was er gehakketak tussen de meerderheidspartijen N-VA en PH7 over het al dan niet aanpassen en renoveren van het Dienstencentrum van Hove, dat 25 jaar geleden door het OCMW werd opgericht. Maar op de OCMW-raad van 23 juni 2015 legde OCMW-voorzitter Goedele Breyne een concept voor de renovatie (en beperkte uitbreiding) van het Dienstencentrum voor, waar ook de N-VA bij monde van Walter Witvrouwen zich gunstig over uitsprak. Al was het – wat de N-VA betreft – schoorvoetend op het financiële vlak : de raming van de uitvoering van het concept bedraagt 225.000 €.

Geld dollars

Toch probeerde de CD&V-Open VLD-fractie, bij monde van Gert Denollet, de beslissing nog te blokkeren door procedurefouten in te roepen. Dus stemden de ‘Fans van Hove’ tegen. PH7, N-VA en Hove Beweegt stemden voor. Gie Goyvaerts licht het standpunt van Hove Beweegt toe : “Wat Hove Beweegt betreft hebben we de beslissing over het Dienstencentrum goedgekeurd in de hoop dat dit concept – en de uitvoering ervan – verder door beide meerderheidspartijen gedragen wordt”.

dienstencentrum ten Hove

 

Dezelfde OCMW- Raad keurde ook een voorstel van ‘Actieplan Kinderarmoede’, geïnspireerd op een tekst van Hove Beweegt, unaniem goed.

Meer info over dit alles kan je halen bij Diederik Vandendriessche (persverantwoordelijke Hove Beweegt) – tel. 0475 / 22 08 16.

Hove Beweegt Logo

29/06/2015

*****************************

N-VA Hove maakt gebruik van recht op antwoord.

In ons regionieuws van gisteren hebben we bericht dat er beweging is in het dossier Dienstencentrum van Hove. Dit was ons toegestuurd door de politieke partij Hove Beweegt bij monde van de persverantwoordelijke Dhr Vandendriessche. In het bericht was er sprake van dat OCMW voorzitster Goedele Breyne een concept voor de renovatie en beperkte uitbreiding van het dienstencentrum tijdens de OCMW raad van 23 juni 2015 had voorgesteld en dat de N-VA bij monde van Walter Witvrouwen zich gunstig uitsprak over dit concept. De volledige tekst kan je lezen op onze website www.Frekwent.be .

NVA

 

Gisterenavond kregen we volgend bericht binnen van N-VA Hove :

 

Diederik was klaarblijkelijk niet op de bewuste raad.

N-VA heeft geen akkoord gegeven aan het vooropgestelde project. Het was een vertrekbasis. Wij gaan niet akkoord met de voorgestelde uitbreiding die tevens geen soelaas geeft aan de huidige problematiek van tafels verplaatsen enz.  De voorgestelde wijziging resulteert eerder in een verkleining .  N-VA is akkoord met de noodzakelijke en realistische aanpassingen die resulteert in ene verhoging van het comfort van de gebruikers. Dat er een niet-professionele kleine maar praktische keuken kan komen is geen probleem. Dat het sanitair aangepast moet worden is ook geen probleem.  Mits kleine maar efficiënte aanpassingen kan de akkoestiek verbeterd worden. Herschilderen kan ook.  Elke wijziging en investering zal apart bekeken worden en apart besproken worden en zelfs in de tijd apart uitgevoerd worden. Steeds onder het motto om elke Euro om te draaien. Het voorgestelde bedrag van 220.000€ is veel te hoog. Dat wij binnen  de N-VA Hove kunnen rekenen hebben wij al bewezen. Onze inschatting van de gemeentelijke bijdrage voor het OCMW benadert de werkelijkheid, dat bewijst het overschot van 140.000 à 160.000 €  Gelden die te veel overgedragen zijn. En toch heeft het OCMW-Hove ook nog investeringen kunnen doen. Ze hadden dus nog ademruimte.  We rekenen op een voortzetten van het huidige beleid en op een collegiale houding, aldus de N-VA Hove.

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

 

Wij van Radio Frekwent houden ons ver van alle politieke partijen en blijven neutraal, maar willen enkel benadrukken dat iedereen recht heeft op woord en antwoord. Wordt zeker nog vervolgd.

30/06/2015

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (C) Reporters.