HOVE

Jan Vandijck, tuinman en Koen Van den Heuvel, Ingenieur in hoorapparaten, brouwen hun bieren al enkele jaren in de keuken. Eind 2014 werd gestart met de bouw van een microbrouwerij in een container van 3 x 6 meter. Juist voor de zomer 2015 zijn ze klaar om hun eerste brouwsels te presenteren.

De brouwerij begon eerst als een loutere hobby, dit vond 2 à 3 jaar plaats in de keuken. Nu brouwen ze om de drie weken 2 x 160 liter bier. Er zijn vijf verschillende soorten : Monk Johnny, Hip Hop Saison, Hip Hop Double IPA, Hip Hop 3 x 6 en Hip Hop Blond.

De Keukenbrouwers willen de mensen betrekken bij het fabriceren van de bieren. Omdat ze kleine brouwsels maken is het mogelijk veel te experimenteren en de recepten continue te verbeteren. Zo heeft elk brouwsel een unieke code die aanwezig is op het flesje. De code brengt je naar een website met meer info over het bier. Het is voor iedereen mogelijk feedback te geven en zo mee het volgende brouwsel te bepalen.

Op zondag 28 juni jl. was het aan de Vredestraat 147 in Hove doorlopend een komen en gaan van geïnteresseerden. Er was mogelijkheid tot het degusteren van de bieren, het bezoeken van de brouwerij en het kopen van de lekkernij.

De container van 3 x 6 m werd in Nederland aangekocht en eigenhandig omgebouwd, de ene helft als brouwzaal en de andere als opslagruimte. Bij het brouwen komen er van alle administratieve acties en wetgevingen om de hoek kijken : de voedselveiligheidsnormen respecteren, volgens de juiste manier brouwen, de accijnzen en douane respecteren voor de alcoholtaksen.

De bieren van De Keukenbrouwers kan men ter plaatse aankopen, ze zijn ook beschikbaar bij Brandtfood aan het Sint-Laureysplein in Hove en worden ook geschonken in taverne ‘Bahnhove’ (NMBS-station) aan de Kapelstraat in Hove.

Voorlopig willen De Keukenbrouwers op kleine schaal blijven werken. Commerciële of financiële groepen moeten nog geen overnamebod indienen.

We wensen De Keukenbrouwers veel succes in hun verdere ondernemingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Contact :

Verkoopdagen aan de brouwerij (Vredestraat 147):

  • zaterdag 11 juli – tussen 11.00 en 14.00 uur
  • zaterdag 1 augustus – tussen 11.00 en 14.00 uur
  • dinsdag 25 augustus- tussen 11.00 en 14.00 uur

Je kan de bieren ook bestellen en na bevestiging, afhalen op een afgesproken moment. Bieren worden verkocht per doos van 12 flesjes voor 24 euro.

Een doos met 12 flesjes kan ook worden verstuurd in heel België voor 8,5 euro extra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Keukenbrouwers VOF

Jan Frans Gellyncklaan, 172

2540         Hove

Ondernemingsnummer : BE0567940245

Brouwerij en leveringen :

Vredestraat, 147

2540          Hove

Koen : koen@dekeukenbrouwers.be – 0474 / 39 83 72

Jan : jan@dekeukenbrouwers.be – 0474 / 49 09 02

www.dekeukenbrouwers.be .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s : © Gazet van Hove.