Zondag 28 juni jl. organiseerden enkele vrienden “The Kathmandudes”, die vorig jaar een grote fietstocht maakten in Nepal – een solidariteitsfestival voor de slachtoffers van de aardbeving in dat Himalaya-land. Alles ging door aan de molen van Boechout, de Konijnsberg. Er kwamen honderden mensen op af.

Eerst was er een champagnebrunch met een optreden van Sara Jo Benoot (zang), Sander Meersmans (piano), Nana Hiraide (viool), Yutaka Oyo (piano). Nadien volgden in de tuin van de Molen nog optredens van Billie Leyers en Los Zaperos.

Dan was het tijd om zich naar de weide te begeven met optredens van Jean Bosco Safari, Fatty K, Herve Martens, Boogie Boy, Sofie, Gunther Neefs en Paul Michiels. In de latere uurtjes waren er nog optredens van DJ Bricole & Hubo en DJ Axel Daeseleire.

De opbrengst van het festival gaat naar Cunina, een Vlaamse hulporganisatie uit Geel die zich richt op kansarme kinderen in haar 6 partnerlanden (Nepal, Brazilië, Filippijnen, Haïti, Oeganda en Zuid-Afrika).

Veel Bo-Bo’s

Het publiek op het festival had een hoog ‘Bo-Bo’-gehalte (bourgeois-bohémien), mensen die het reeds gemaakt hebben (de geparkeerde auto’s waren niet van proletariers), maar die in hun vrije tijd de alternatieveling willen uithangen. Niet iedereen kan het zich veroorloven om een fietstocht van drie weken door Nepal te maken. De meeste aanwezigen zaten ook reeds op ‘tram 4’. Toch proficiat voor het initiatief.

 

Foto’s © Reporters.