Veel animatie verwacht op maandag 6 juli

REGIO

Binnen enkele dagen start de Ronde van Frankrijk, het grootste wielerspektakel van het jaar. De derde rit gaat van Antwerpen naar het Waalse Hoei. Op maandag 6 juli is de Ronde van Frankrijk zeer actief in onze regio. De derde rit vertrekt immers vanop de Antwerpse Grote Markt in ‘gesloten peloton’ via de districten Berchem (Gitsschotellei) en Deurne (Drakenhoflaan, Borsbeeksesteenweg), langsheen Borsbeek-centrum (de Robianostraat, Lucien Hendrickxlei, Boechoutsesteenweg) en zo naar Boechout (Borsbeeksesteenweg). De officiële sportieve start wordt op de Provinciesteenweg in Boechout gegeven, ter hoogte van de Heuvelstraat (Gemeentehuis).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De gemeenten Borsbeek en Boechout organiseren tal van activiteiten langsheen de omloop. Er zullen ook veel particuliere activiteiten zijn, gedeeltelijk op de openbare weg maar ook op private grond langsheen de omloop. De doortocht van de voorafgaande publiciteitskaravaan, de renners met al hun volgwagens en de geplande evenementen zorgt voor heel wat verkeershinder in onze regio, zeker langsheen de omloop in Borsbeek en Boechout maar ook in Mortsel, waar de Ronde van Frankrijk niet fysiek voorbij komt. Als de weersomstandigheden wat meezitten, wordt er in onze regio een massa volk verwacht.

Planning

Rond het middaguur mag je de doortocht van de publiciteitskaravaan in Borsbeek-centrum en Boechout verwachten. De renners zelf volgen enige tijd later.

De Krijgsbaan in Borsbeek en de Liersesteenweg/Provinciesteenweg in Boechout worden op 6 juli volledig afgesloten vanaf 7.00u. ’s morgens. Tot 9.00u. kunnen voertuigen nog in beperkte mate op de omloop. Daarna gaat dit onherroepelijk dicht voor alle verkeer. Er zal veel politie aanwezig zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ook de Krijgsbaan in Borsbeek wordt definitief afgesloten om 9.30u. Je kan op geen enkele plaats nog de omloop kruisen. Vermoedelijk rond 19.00u. wordt de Provinciesteenweg opnieuw opengesteld voor alle verkeer. De Krijgsbaan in Borsbeek vermoedelijk al rond 14.15u. in de namiddag.

Wil je op 6 juli naar Boechout of Borsbeek komen ? Kom dan met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Er zullen immers vanuit heel Vlaanderen en Nederland supporters naar onze regio afzakken om dit grootse spektakel die de Ronde van Frankrijk is van nabij gade te slaan. Heel dit wagenpark moet ergens worden geparkeerd, juist in de zijstraten van de omloop die al snel overvol met wagens zullen staan.

Tram 15 met eindstation in Boechout zal waarschijnlijk tussen 11.45u. en 14.15u. in Mortsel Oude God draaien en niet doorrijden tot Boechout.

 

Voor de allerlaatste nieuwtjes en planning rond de doortocht van de Ronde van Frankrijk in onze regio verwijzen we naar de websites van de gemeenten Borsbeek en Boechout : www.borsbeek.be en www.boechout.be .

 

Foto’s © Reporters.