Edegem kreeg eind 2014 een subsidie van 15.000 euro van de Vlaamse overheid waarmee ze de volkstuintjes in de Onafhankelijkheidsstraat een facelift gaf. De gebruikers van de volkstuinen en de Koninklijke Volkstuinen vzw, vieren de opwaardering van de site met een officiële opening op zondag 28 juni 2015 om 11.00 uur.

Nadat Kerkfabriek Sint-Paulus in 2014 de stedenbouwkundige vergunning kreeg voor het bouwen van een appartementsgebouw op de site van de volkstuinen aan de Onafhankelijkheidsstraat, moest de zone van de volkstuinen herschikt worden op het resterende deel. Gemeente Edegem zag de opportuniteit om de toekomst van de volkstuinen te verzekeren en kocht het resterende deel van Kerkfabriek Sint-Paulus. De subsidies van de VLM (Vlaamse Landmaatschappij) gingen naar het opruimen en herinrichten van de zone.  “Met een budget van 20 000 euro hebben we de volkstuinen in de Onafhankelijkheidsstraat kunnen verfraaien. We zorgden voor een stevige opkuis, plaatsten compostbakken, zorgden voor een watertoevoer en bouwden een gezamenlijk tuinhuis. In totaal zijn er op de site nu 18 percelen. Het was meteen ook de ideale gelegenheid om een nieuwe trage weg aan te leggen  die de Oude-Godstraat verbindt met de Onafhankelijkheidsstraat. Het pad is al in gebruik sinds begin mei en wordt enthousiast gebruikt door de Edegemnaars”, vertelt schepen voor natuur en milieu Goedele Van der Spiegel.

 

Nu zondag 28 juni om 10.45 uur is er de officiële opening van de volkstuintjes van de Onafhankelijkheidsstraat, georganiseerd door de Koninklijke Volkstuinen vzw . Afspraak aan het park in de Oude-Godstraat ter hoogte van huisnummer 19. Op het programma :  officiële opening door burgemeester Koen Metsu en schepen Goedele Van der Spiegel en doorknippen van het  lint en nadien een wandeling door de volkstuinen. Meer info vindt u bij Goedele Van der Spiegel, schepen voor milieu en natuur of Koen Metsu, burgemeester in de gemeente Edegem.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (C) Reporters.