ALERT ZIJN HELPT ONS OM INBREKERS TE VATTEN  De laatste weken zijn we in HEKLA heel succesvol geweest met het vatten van inbrekers. Zowel bij

woningeninbraken als auto-inbraken kunnen we mooie cijfers voorleggen. Dit komt grotendeels door:

1. de inzet van extra ploegen die leiden tot meer en efficiëntere controles;2. een alerte buurman / wijkbewoner / passant die ons onmiddellijk verwittigt als er een verdachte situatie is;3. de snelle reactietijden van onze jonge en dynamische interventieteams.

 

Door de snelle reactie van een aantal burgers, konden enkele inbrekers op heterdaad betrapt worden.Iemand op heterdaad betrappen is en blijft nog steeds de beste vorm van criminaliteitsbestrijding.Zoals de HEKLA-slogan het zegt: samen werken, samen veilig …
LAAT DE ZON SCHIJNEN EN DE INBREKER IN KOU STAAN. De positieve temperaturen gaan stilaan verder de hoogte in. Het koude en grijze weer heeft plaatsgemaakt voor de zomer. Ramen en deuren worden opengezet om de zonnestralen binnen te laten. Ook de inbreker is dan uiteraard graag van de partij. Vermijd dus ten allen tijde openstaande ramen en deuren als u uw woning verlaat. Ook de kipstand bij ramen biedt geen enkele zekerheid. Verlaat je je woning ? Sluit dan ramen en deuren goed af. 
 

p1040684

Foto’s © HEKLA.

 

DE BUURTPOLITIE FILMT IN HEKLA

Vanaf eind april tot 15 juli filmt De Buurtpolitie, een tv-serie van VTM, binnen de gemeenten van HEKLA.

 

Wat is de buurtpolitie ?

In deze realityreeks zie je hoe 8 politiemensen misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. En dat zowel op patrouille, bij interventies op de straat, bij burgers thuis, als in een politiegebouw. Er wordt niet gefilmd in de politiecommissariaten van HEKLA. De reeks wordt volledig autonoom opgebouwd door productiehuis ZODIAK, het bedrijf achter de scenario’s en opnames. De rol van HEKLA is enkel beperkt tot het af en toe verschaffen van een politiecombi of verkeersregeling indien een filmopname plaatsvindt op de openbare weg.

Waarom opnames in HEKLA ?

ZODIAK is gevestigd in de AED Studio’s te Lint, vandaar dat de gemeenten binnen HEKLA een goede uitvalsbasis zijn voor de opnames. Vorige jaar ging alles door in de PZ Dilbeek.

 

Wat te doen bij twijfel ?

Hebt u twijfels over de echtheid van een bepaalde situaties/politiemensen, neem dan snel contact op via ons algemeen telefoonnummer 03 / 444 00 00.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

www.hekla.be .

Foto’s (C) Gazet van Hove.