De gemeente Borsbeek heeft sinds vorig jaar, na het feestjaar van 750 jaar Borsbeek, de partymicrobe goed te pakken. Zo pakt men uit met een groots feestweekend in het eerste weekend van juli. De festiviteiten staan uiteraard in het teken van de doortocht van de Ronde van Frankrijk.  “Op maandag 6 juli doet de Tourkaravaan Borsbeek aan op weg van Antwerpen naar Hoei, al snel ontstond er het idee om op 3, 4, 5 en 6 juli heel wat activiteiten te organiseren om er een onvergetelijk feest van te maken,” “De place to be wordt de feesttent voor de watertoren aan de Lucien Hendrickxlei, “Om de festiviteiten veilig te laten verlopen, wordt deze straat verkeersvrij gemaakt van vrijdag 3 tot en met woensdag 8 juli. Toch blijven alle handelaars en het dorspcentrum te allen tijde bereikbaar via een omleiding.

Op vrijdag 3 juli wordt het weekend ingezet met comedian Steven Gabriels. “Op zaterdag serveren ze opnieuw naar jaarlijkse gewoonte een gezond en gratis ontbijt en in de namiddag staat alles in het teken van de kinderen met kinderanimatie en een optreden van Radio Oorwoud.”

vlaamse vlaggen wielerwedstrijd
Zaterdagavond is er voor de fuifbeesten een partynight met The Amazing Flowers en DJ FluXXus. “Eén van de hoogtepunten van het feestweekend is ongetwijfeld het Jamaïcaans getinte Summer City Bobbing Event met Hanna Mariën,”.  Zondagnamiddag is er de KWB-Gezinsdag met een picknick en een echte pastisbar. “Op zondaganmiddag kan je de benen los gooien op een initiatie-les salsa.”
Ter voorbereiding van de doortocht van de Ronde van Frankrijk wordt het hele parcours vrijgemaakt op maandag 6 juli vanaf kwart voor tien ’s morgens. De reclamekaravaan wordt verwacht rond 11.40 uur, en ongeveer een uur later volgen de eerste renners. “De doortocht en daaropvolgende rit is te volgen op groot scherm en voor de kinderen is er een springkasteel voorzien.

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (C) Reporters.