Veilig met de fiets van Hove naar Lier

Regio

Om veilig en snel in Lier te geraken kan men vanaf heden de fiets-o-strade in Hove nemen tot in het station van Kontich-Kazerne. (Men kan ook via de Elzenstraat fietsen). In het station van Kontich-Kazerne neemt men de tunnel onder de sporen en komt terug bovengronds in Lint. De nieuwe fiets-o-strade naar Lier ligt vlak naast het spoorlijntje Kontich-Lier. Om het half uur rijdt er hier een omnibustreintje voorbij. Leuke sfeersetting.

De fiets-o-strade kruist op een viertal plaatsen in Lint en Lier een bestaande straat – meestal een rustige woonstraat. Uiteindelijk komt men uit aan de grote stationsparking in Lier. Zo is men al redelijk dicht bij het centrum van de Pallieterstad.

De fiets-o-strade is in ieder geval veel veiliger dan de fietspaden naast de Provinciesteenweg over Boechout of de Liersesteenweg van Lint naar Lier.

Op de fiets-o-strade rijden er wel veel fietsers met koersfietsen tegen een aanzienlijke snelheid (40 km/u). Sommigen denken dat ze zich moeten voorbereiden op de komende Ronde van Frankrijk die op maandag 6 juli ek. door onze regio rijdt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s (C) Gazet van Hove.