Regio

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Verdachte personen opgepakt in Lerenveld in Lint

Afgelopen nacht omstreeks 00:30 uur bemerkte een toevallige passant een verdacht voertuig in het Lerenveld (industrieterrein) in Lint. Het voertuig reed stapvoets met aan boord enkele vreemdelingen. De melder vond dit verdacht en verwittigde onmiddellijk de politie. Door de snelle melding konden onze interventieteams het voertuig nog net onderscheppen alvorens dit het industrieterrein kon verlaten. Bij aantreffen bleken ze een koevoet, trektang en enkele schroevendraaiers aan boord te hebben.

De 2 Roemenen van 28 en 32 jaar oud werden meegenomen naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek. Zowel voertuig als gereedschap werden in opdracht van het parket in beslag genomen. De 2 verdachten werden vanmorgen overgebracht naar het gerechtshof.

Hieruit blijkt nogmaals het belang van een goede sociale controle.

 

Hekla aanhouding

FLEX-team van HEKLA vat 2 verdachte personen in Edegem

Gisteren omstreeks 13:00 uur bemerkte een FLEX-team (extra patrouille die instaat voor meer blauw op straat) een verdacht voertuig op de Prins Boudewijnlaan in Edegem. 2 personen, van vreemde origine, konden geen geldige reden geven omtrent hun aanwezigheid in Edegem. Tijdens controle bleek dat beiden in bezit waren van inbrekersmateriaal (schroevendraaiers, trektang en beitels).

De 2 verdachten, geen onbekenden voor het gerecht, werden meegenomen naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek. Vanmorgen werden ze overgebracht naar het gerechtshof.

In de loop van de namiddag werd er een woninginbraak gemeld. Verder onderzoek zal uitwijzen of de verdachten hiervoor in aanmerking komen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

www.hekla.be

Foto’s : © HEKLA.