Elk jaar strijden de leerlingen van de Hovese basisscholen voor de felbegeerde voetbalbeker, de ‘Hovese Scholencup’.

Op zaterdag 6 juni jl. streden ze opnieuw op het voetbalveld van Hove Sport met veel overgave en inzet voor de eer en de kleuren van hun school.

Ze brachten al hun mogelijke supporters mee en wat opviel is dat de moeders zich harder lieten opmerken langsheen de zijlijn dan de vaders. Vaak staan clubmakkers oog in oog met elkaar omdat ze in een andere school zitten.

De Hovese Scholencup is een grensoverschrijdende happening die de scholen van Hove dichter bij elkaar brengt. Het is een gezellige traditie geworden. ’t Groen Schooltje, Regina Pacis 1, Regina Pacis 2 en de gemeentelijke Albrecht Rodenbachschool brengen het elk jaar voor elkaar : ze geven het gevoel dat echte cupmatchen nog bestaan en dat voetbal een feest is. Het is een ware verbroedering tussen de scholen, met klassieke voetbalgezangen, medailles en ererondes.

 

De leerlingen van de eerste graad (1 en 2de leerjaar) speelden 2 x 20 minuten op ¼ speelveld met vijf spelers tegen vijf tegenstanders; de tweede graad (3de en 4de leerjaar) speelde 2 x 20 minuten op ½ speelveld met zeven tegen zeven en de leerlingen van de derde graad (5de en 6de leerjaar) speelden ook 2 x 20 minuten met elf spelers tegen elf tegenstanders. Er speelden in verschillende ploegen enkele meisjes mee.

Winnaars dit jaar waren RP2B, het Groene schooltje en RP1A. De fairplaybeker ging verdiend naar de Rodenbachschool.

Wat opviel is dat sommige spelers al technisch heel wat verder staan dan andere ploegmakkers. Soms moest de trainer ook tussenkomen om enkele spelers mentaal wat op te peppen.

De Scholencup is een organisatie van de sportdienst van Hove, in nauwe samenwerking met voetbalvereniging Koninklijke Hove Sport.

Veel sportief succes aan alle spelers (m/v) en volgend jaar terug van de partij !

Foto’s : © Gazet van Hove.