HOVE

Op zaterdag 23 mei trokken de jaarlijkse Meylwijkfeesten (in de Vincent Bavaisstraat) weer een massa volk aan. Het weer zat redelijk goed mee – geen of bijna geen neerslag – voor een verlengd weekeinde.

De rommelmarkt trok alvast een massa volk, zeker de eerste uren, dan zijn er ook de beste koopjes te doen. Voor enkele euro’s koopt men er nog degelijke kledingstukken waarvoor men in een reguliere winkel zeker het twintigvoudige moet neerleggen. Er waren nog andere interessante zaken te doen … een koersfiets met alles erop en eraan voor 400 euro … hij geraakte niet verkocht !

Veel bezoekers komen van buiten de gemeente, o.a. een groot aantal allochtone mensen in vaak traditionele en conservatieve kledij. Ze rijden met hun wagen zo dicht mogelijk tot bij het evenement om hun koopwaar dan op te bergen. Daarna zijn ze onmiddellijk weg, zonder nog om te kijken naar het andere aanbod van onze zelfstandige ondernemers in Hove.

Het Meylwijkcafé en het springkasteel hadden veel te doen. Goed om het sociaal weefsel te ondersteunen.

Het is goed mogelijk dat deze Meylwijkfeesten – vnl. de rommelmarkt – binnen enkele jaren buiten zijn voegen groeit. In Mortsel-Dorp kunnen ze erover meespreken tijdens de jaarlijkse braderij. Misschien tijd om eens eerst hierover na te denken.

Foto’s : © Gazet van Hove.