HOVE

Op zondag 10 mei jl. werd in samenwerking met de fairtrade-gemeenten Mortsel, Boechout, Kontich (en bijna fair-trade-gemeente) Hove en het Provinciebestuur Antwerpen het officiële startmoment gegeven voor een fietstocht via (h)eerlijke locaties. Ontdek hoe fair-trade bijdraagt aan duurzame ontwikkeling voor de kleine producent in het Zuiden en in het Noorden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marie-José, Remy en Irène uit Hove fietsten lus 2 door Mortsel, Hove en Kontich, goed voor zo’n 38 kilometer. Zij fietsen wel vaker met Okra. Zij waren aangenaam verrast van de ontdekkingen, natuurlandschappen, leuke (h)eerlijke stopplaatsen en genoten onderweg van enkele fair-trade-proevertjes en een bio-ijsje. De vele stoppunten maakten van hun fietstocht een heerlijke uitstap.

Gerda en Koen uit Boechout hielden op de verzamelplaats in Hove halt. Zij passeerden graag in het gemeentepark om even te genieten bij het fairtrade– en biocafé van Oxfam Wereldwinkel. Gerda en Koen nemen dikwijls de fiets, uit ecologische overweging, en vonden de gekozen stopplaatsen een goede link met fairtrade en bio.

De fietsbrochure kan je (zolang de voorraad strekt) gratis verkrijgen bij de dienst ontwikkelingssamenwerking, Gemeentehuis Hove, Geelhandlaan 1, tel. 03 / 460 33 10 .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s : © Gazet van Hove.