Provincie wil minstens 500 mensen samenbrengen voor heuse fietskaravaan

Sinds eind mei is de fietsostrade Antwerpen – Mechelen volledig befietsbaar. Dat moet gevierd worden. Een fietskaravaan die start aan het Centraal Station van Antwerpen en eindigt aan station Mechelen-Nekkerspoel rijdt de fietsostrade officieel in. Iedereen is op zaterdag 13 juni welkom om mee te fietsen : jong, oud, groot en klein, stads-, race- of bakfiets. Ook verenigingen zijn van harte welkom. Bij aankomst aan het station Mechelen-Nekkerspoel kan iedereen genieten van een Vlaamse kermis.

naast o.a. domein Hoveberg
naast o.a. domein Hoveberg

De provincie Antwerpen nam het grootste deel van de investeringen voor haar rekening voor de bouw van de fietsostrade. De Vlaamse overheid leverde ook een grote financiële bijdrage via het Fietsfonds. Dankzij een goede samenwerking met de verschillende gemeenten en districten waar de fiets-o-strade doorloopt én met de partners, kan de provincie Antwerpen de fiets-o-strade op zaterdag 13 juni met de nodige luister officieel openen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
voorbij Dennenlaan, richting Kontich-Kazerne

 

Fietsplezier en Vlaamse kermis

De fietskaravaan start aan het Centraal Station van Antwerpen en houdt 23 kilometer later halt aan het station Mechelen-Nekkerspoel. De burgemeester en bevoegde schepenen voor mobiliteit en openbare werken fietsen aan de kop van het peloton van hun eigen stad/gemeente/district. De inwoners die aansluiten vervolledigen de fietskaravaan. Bij aankomst aan het station Mechelen-Nekkerspoel kunnen alle deelnemers ter plaatse genieten van een kleine Vlaamse kermis. Hiervoor slaat de provincie de handen in elkaar met het Mechelse Speelgoedmuseum. Dit ‘Regionaal Erkend Museum’ kreeg al subsidies van de provincie Antwerpen. Het museum heeft een vaste collectie die via speelgoed de evolutie van vervoer en mobiliteit in de wereld weergeeft. Op de parking van het station Mechelen-Nekkerspoel bemannen alle betrokken partners een informatiestandje.

naast perron Hove
doorgang naast perron Hove

De fietskaravaan doet verschillende stations aan :

•        11.30 uur : Antwerpen-Centraal

•        11.45 uur : Antwerpen-Berchem

•        12.07 uur : Mortsel-Oude God

•        12.19 uur : Hove

•        12.34 uur : Kontich

•        13.07 uur : Duffel

•        13.22 uur : Sint-Katelijne-Waver

•        13.47 uur : Mechelen-Nekkerspoel

Deze uren worden strikt gehanteerd om de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen. De provincie Antwerpen wil op zaterdag 13 juni minstens 500 mensen over de fietsostrade Antwerpen-Mechelen zien rijden. Iedereen is welkom op deze officiële opening.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
brug Groenstraat Hove-Mortsel

Fietsostrade Antwerpen – Mechelen

Elke werkdag fietsen 4.500 mensen op een druk punt aan het station Antwerpen-Berchemover deze fietsostrade naar hun werk of naar school. De fietsostrade Antwerpen – Mechelen loopt in één rechte lijn langs de spoorweg en zorgt zo voor een vlotte fietsverbinding naar en van de steden Antwerpen en Mechelen. Ideaal voor woon-werkverkeer en voor recreatieve tochtjes tussen steden. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen voor de verbinding naar de vertrek- en eindbestemming. Naast de spoorweg fiets je vanaf het station Antwerpen-Centraal tot aan het station van Mechelen – Nekkerspoel.

Wanneer :

Zaterdag 13 juni 2015, 11.30 uur (start fietskaravaan) tot 13.47 uur (aankomst fietskaravaan)
14.30 uur : officiële opening fietsostrade

Waar :
Vertrek : station Antwerpen – Centraal
Eindpunt : station Mechelen – Nekkerspoel
Vlaamse kermis en infomarkt : parking station Mechelen – Nekkerspoel, Ontvoeringsplein, 2800 Mechelen

Meer info :
www.provincieantwerpen.be
www.speelgoedmuseum.be

Provinciaal Gedeputeerde Luk Lemmens
Provinciaal Gedeputeerde Luk Lemmens

 

Beleidsverantwoordelijke :
Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit

 

Coverfoto : Verbindingsstraat Hove

Foto’s : (C) Gazet van Hove.