BORSBEEK

In samenwerking met de sportraad organiseert vzw Vliegend Wiel op Pinksterzondag 24 mei ‘Borsbeek loopt en koerst’ met als doel zo veel mogelijk mensen aan het sporten te zetten. Op Pinkstermaandag 25 mei is er de 52-ste Stan Ockers Classic. Nieuw dit jaar is dat je de hele koers live kan volgen op een groot scherm onder de watertoren.

Op zondag 24 mei kunnen creatieve lopers een afstand van 5 kilometer lopen door het dorp,” zegt Peter Van Hoof van  Vliegend Wiel. “Om 13.00 uur klinkt het startschot van de dikke banden koers voor jongens en meisjes tot 12 jaar. Voor de dames hebben we daarna een hoge hakken-koers, dames met hoge hakken van minstens 6 cm nemen dan plaats op een gewone stadsfiets. Ze moeten een afstand afleggen van 3 kilometer,” vertelt Peter.

Amateur toeristen mogen om 15.00 uur een afstand afleggen op hun koersfiets van 50 kilometer. Op Pinkstermaandag 25 mei is er de 52 ste uitgave van de Stan Ockers Classic met aankomst en vertrek aan de watertoren. “Zoals vorig jaar koersen er weer heel wat renners van ver buiten Europa, zoals uit Columbia, Paraguay, Brazilië en Mexico. Het is toch altijd spannend tot op het laatste moment, want we weten niet wie er aan de start zal staan. Wat we wel met zekerheid al kunnen zeggen is dat er enkele profrenners uit eigen streek zullen verschijnen. Zo nemen Tosh Van der Sande en Victor Campenaerts zeker deel.”

Door de wegenwerken in het centrum van Vremde, was de organisatie genoodzaakt de omloop te verliggen via Ranst-Millegem. “Ondanks de wijziging is het parcours zeker niet minder aantrekkelijk. Meer info vindt U op www.stanockersclassic.be .”

P1040428

Foto’s : © Gazet van Hove

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse zuidrand