We melden reeds dat er dit jaar geen wielerwedstrijd zal plaatsvinden de zondag na de zomerendfeesten, georganiseerd door de Koninklijke Hovese Vitesse Club.

“De strengere reglementering, het vele werk, ik ben lange tijd ziek geweest en het gebrek aan voldoende bekwame medewerkers die ook nog iets deden hebben ons tot deze beslissing gedwongen” aldus voorzitter Eddy Beyens. Er beleven in het bestuur van de club nog maar twee actieve bestuursleden over. De heer Beyens was maanden op voorhand al bezig voor de organisatie van deze manifestatie.

We spraken de heer Beyens hierover in de marge van een Hovese receptie. De heer Beyens stelt dat het nog niet zeker is dat de wielerwedstijden definitief uit Hove verdwijnen. Hierover moet het voltallige bestuur en alle leden van de Kon. Hovese Vitesse Club zich binnenkort uitspreken op een algemene ledenvergadering. Voor dit jaar 2015 staat het wel vast dat er geen wielerwedstrijd komt, omdat de heer Beyens persoonlijk enkele maanden buiten strijd was wegens een medische ingreep en de nazorg hiervan. De heer Beyens is in de club “het duiveltje doet al”.

Eddy Beyens
de heer Beyens in gezelligere omstandigheden

Veel organisatiewerk

De organisatie van een wielerwedstrijd (2 op 1 dag) vraagt veel werk. Vorig jaar was er op het einde van de wedstrijd voor beloften in Hove dan nog een dodelijk verkeersongeval met een toeschouwer die over de nadarhekkens klom en werd aangereden door enkele uitbollende renners. Met alle gevolgen van dien. Als clubvoorzitter kreeg de heer Beyens hierover een uitgebreid politieverslag op zijn bord.

Het politiekorps HEKLA moet die zondag ook een 20-tal agenten inzetten om de orde en veiligheid rond de omloop te handhaven. Soms ontbreken er ook voldoende seingevers om het verkeer aan kruispunten te regelen. Vorig jaar was er dan ook nog een stortbui juist voor het vertrek in Lint zodat een gedeelte van de Lintsesteenweg tijdelijk onder water stond.

De Kon. Hovese Vitesse Club is één van de oudste verenigingen van de gemeente. Zij organiseerden de laatste jaren steeds een wedstrijd voor nieuwelingen met vertrek en aankomt in Lint en één wedstrijd voor internationale beloften met vertrek en aankomst in Hove. Deze beide wedstrijden lokten steeds enkele honderden toeschouwers naar Hove en Lint. Bij goed weer deed de horeca die dag meestal gouden zaken … Hopelijk lukt het de Kon. Hovese Vitesse Club om terug vanaf 2016 een wielerwedstrijd in onze gemeente te organiseren. Misschien eens uitkijken naar een ruimer draagvlak en enkele andere gemeenten erbij betrekken.

Foto’s : (C) Gazet van Hove