Erfgoeddag 2015

De Paul van Ostaijenkring en Literatuurkring ‘De Statiepoweten’ verzorgen in Hove het programma van Erfgoeddag.

Paul van Ostaijen, ex-Hovenaar
Paul van Ostaijen, ex-Hovenaar

‘Statiepoweten met een knipoog’

Literatuurkring de Statiepoweten nodigt je van harte uit op zondag 26 april in brasserie Bahnhove – Kapelstraat – voor een humoristisch poëzieprogramma. Zij brengen speelse gedichten van bekende (Toon Hermans, Herman De Coninck) en minder bekende dichters, met een gastoptreden van rapper Sput en de muzikale inbreng van Herman Vermeulen (gitaar) en Pascal Masuit (percussie). Welkom met koffie en cake vanaf 10.00 uur. Aanvang 10.30 uur. Inkom : 8 EUR, 7 EUR in voorverkoop. Reserveren vóór 17 april bij John Volkaerts, tel. 03 / 455 62 02 of e-mail : johnvolkaerts@gmail.com. Betaling op rekeningnummer BE16 9796 0853 6474 van De Statiepoweten.

Meer info Guido Sel, tel. 03 / 455 66 37 of e-mail : guido.sel@skynet.be .

 

paul-van-ostaijen

Hove zoals Paul Van Ostaijen het zag

Honderd jaar geleden kwam Paul van Ostaijen in Hove wonen. In zijn novelle ‘Het landhuis in het dorp’ schreef hij zijn herinneringen aan Hove neer. Voldoende reden voor de heropgerichte Paul van Ostaijenkring om, aan de hand van die novelle, met een literaire wandeling doorheen Hove uit te pakken.

Villa Jeanne PVO

Deze wandeling vertrekt aan het station op zondag 26 april, om 14.30 uur. De wandeling voert de deelnemers langs de Kapelstraat, het-Sint Laureysplein en de Lintsesteenweg tot aan Villa Jeanne (nr. 95, waar van Ostaijen woonde). Daarna via het gemeentehuis (kasteel Weyninckhoven) naar de Geelhandlaan om te eindigen in De Markgraaf. Onderweg krijgen zij, met de medewerking van Heemkundige Kring De Markgraaf, op diverse plaatsen (verdwenen en nog bestaand) erfgoed toegelicht. In De Markgraaf worden zij tenslotte vergast op hartverwarmende koffie of thee met heerlijke pannenkoeken, terwijl ze kunnen genieten van van Ostaijen’s poëzie.

Deelneming aan de wandeling is gratis. Voor de koffie met pannenkoeken wordt een kleine vergoeding gevraagd.