De gemeente Hove werkt sinds 2013 mee aan het project ‘Steden en Gemeenten Hartveilig’ van het Rode Kruis. De gemeente installeerde op een aantal plaatsen Automatische Externe Defibrillatoren of AED’s. De gemeente voorziet niet alleen toestellen, maar ondersteunt ook opleidingen.

AED behuizing

Locaties AED-toestellen : De Markgraaf (buiten, Kapelstraat 8), het Sportpark (binnen, Paul van Ostaijenlaan 4, dienstencentrum (binnen, René Verbeecklaan 5), Regina Pacis 2 (buiten, Jozef Mattheessensstraat 62).

Iedereen kan een AED-toestel gebruiken : je kleeft de elektroden op de borstkas van het slachtoffer. De AED doet automatisch een analyse van het hartritme. Als de analyse uitwijst dat het hartritme kan worden hersteld door het toedienen van een schok, zal het toestel dit automatisch doen. De AED geeft gesproken advies en begeleidt de gebruiker bij elke stap. Het toestel is gemakkelijk te gebruiken en is veilig voor gebruiker en slachtoffer. Kennis van de nieuwste reanimatietechnieken is aangeraden.

aedII[1]

Gratis opleiding reanimeren en gebruik AED

Rode Kruis afdeling Hove-Lint organiseert gratis opleidingen op dinsdag 28 april, dinsdag 5 mei en vrijdag 8 mei, telkens van 19.00 tot 22.00 uur in het Rode Kruis gebouw ‘De Pleister’, Duffelsesteenweg 65 in Lint. Het aantal plaatsen per avond is beperkt tot zestien cursisten. Je maakt kennis met het toestel en krijgt les in de nieuwste reanimatietechnieken. De combinatie van het toepassen van reanimatietechnieken en het gebruik van een AED toestel bieden het slachtoffer de beste kansen om te overleven. Help om Hove nog hartveiliger te maken !

diploma-uitreiking Rode Kruis afdeling Hove-Lint

Meer info en inschrijven bij Brenda Maximus, e-mail : hulpdienst@hove-lint.rodekruis.be, tel. 0476 / 44 27 77. – www.hartveilig.rodekruis.be .