De beslissing is gevallen. We weten hoe de tour de France Antwerpen zal uitrijden op 6 juli 2015

Drie maanden voor de doortocht van de Ronde van Frankrijk is duidelijk hoe de Tourkaravaan de stad Antwerpen zal uitrijden. De Scheldeprijs is nog maar net de stad uit of het is al uitkijken naar de doortocht van de “Tour de France”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De hoogmis van het wielrennen doet op maandag 6 juli 2015 Antwerpen aan. Ook de dagen daarvoor zal de stad geel kleuren, zo wordt er een Fanpark ingericht op de Groenplaats en zijn er verschillende fietstochten voor families, liefhebbers en getrainde wielertoeristen.

Dat de officieuze start op het Steenplein gegeven zal worden, maakte de organisatie al in oktober jl. bekend. Ondertussen is ook duidelijk hoe de karavaan zich van het Steenplein naar de officiële start in Boechout zal bewegen. Via de Jordaenskaai, de Brouwersvliet en de Paardenmarkt zal het tourcircus die maandag 6 juli op de Italiëlei terechtkomen. Vandaar gaat het langs de De Keyserlei naar het Centraal-Station om dan langs de ‘centers’ tot aan het station in Berchem te rijden. Vervolgens gaat het via de Arbeidersstraat naar de Diksmuidelaan en de Gitschotellei. Langs die weg rijden de renners over de Drakenhoflaan naar Borsbeek en om via de Borsbeeksesteenweg aan de officiële start in Boechout te komen.

Foto’s : (C) Reporters.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand