Elk jaar mogen de vijfde klassers van ’t Groen Schooltje een flipperkast maken in de Middenschool Anton Bergmann in Lier.

In de klas wordt er eerst een ontwerp gemaakt. Er wordt besproken hoe een flipperkast werkt. De leraar van het middelbaar legt de werking van de verschillende werktuigen uit. Nadien mogen de kinderen zelf aan de slag. Er wordt getimmerd, geboord en gezaagd. De kinderen vonden het reuzeleuk. Ze gingen allemaal met een zelfgemaakte flipperkast naar huis.

We willen dan ook deze school bedanken voor deze unieke ervaring.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het 5de leerjaar van ’t Groen Schooltje toont haar kunnen !

De jongens en meisjes van het vijfde leerjaar hebben de handen uit de mouwen gestoken. De moestuinen werden bemest en klaargemaakt om beplant te worden.

Er werden sappige wortels gezaaid en sla geplant. Nadien werden er leuke naamplaatjes bijgezet. En nu maar wachten om te oogsten …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eind maart wandelden de hele groep naar het park waar de kinderen proefjes moesten doen. Ze werden ontdekkers en zochten bodemdiertjes in het water. Ze hadden zelfs parende kikkers bovengehaald ! De kwaliteit van het water werd getest en goed bevonden. Het was een leerrijke dag rond het thema : ‘water’.

Gemeentepark met hofgracht

Twee maanden lang hebben de kinderen van 5B zich van hun beste kant laten zien. Ze werkten aan de sociale vaardigheden. Ze hebben zich ingezet om aardiger te zijn voor elkaar. Er werd vaak gepraat, spelletjes gespeeld rond pesten, complimenten gegeven. Elke dag verdienden zij een bol, als alle bollen gekleurd waren, verscheen er een bedje. Op twee april was het zover! De beloning was een overnachting in de klas. Samen hebben ze een lekkere spaghetti gemaakt en er werd verstoppertje gespeeld in een donkere school, best spannend ! Ze sloten de avond af met een leuke film. Het was een onvergetelijke avond voor de kinderen en juf Lies.

Foto’s (c) Gazet van Hove .