Eddy Beyens, voorzitter van de Koninklijke Hovese Vitesse Club deelt mede dat er dit jaar, de zondag vlak na de Hovese zomerendfeesten, geen wielerwedstrijden worden georganiseerd over het grondgebied van de gemeenten Hove, Lint en Kontich. “De strengere reglementering, het vele werk, ik ben lange tijd ziek geweest en het gebrek aan voldoende bekwame medewerkers die ook nog iets deden hebben ons tot deze beslissing gedwongen” aldus de voorzitter. Er beleven in het bestuur van de club nog maar twee actieve bestuursleden over. De heer Beyens was maanden op voorhand al bezig voor de organisatie van deze manifestatie.

start beroepsrennerswedstrijd in 1932
uit het archief van de Kon. Hovese VC

Vorig jaar was er op het einde van de wedstrijd in Hove dan nog een dodelijk verkeersongeval met een toeschouwer die over de nadarhekkens klom en werd aangereden door enkele uitbollende renners. Met alle gevolgen van dien. Het politiekorps HEKLA moet die dag ook een 20-tal agenten inzetten om de orde rond de omloop te handhaven. Soms ontbreken er ook voldoende seingevers om het verkeer aan kruispunten te regelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ongeval 2014

 

De kans is groot dat dit het definitieve einde is van het hoofdstuk wielergeschiedenis in Hove. De Kon. Hovese Vitesse Club is één van de oudste verenigingen van de gemeente. Zij organiseerden de laatste jaren steeds een wedstrijd voor nieuwelingen met vertrek en aankomt in Lint en één wedstrijd voor internationale beloften met vertrek en aankomst in Hove. Deze beide wedstrijden lokten steeds enkele honderden toeschouwers naar Hove en Lint. Bij goed weer deed de horeca die dag meestal gouden zaken … Spijtig genoeg zal dit gebeuren heel waarschijnlijk definitief tot de geschiedenis van de gemeente Hove gaan behoren. Hove wordt zo nog meer een residentiële slaapgemeente …

In onze buurgemeenten Boechout en Mortsel bestaan er ook geen wielerwedstrijden meer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
definitief gedaan ??? …

 

de officiële persmededeling :

 

voorzitter : Eddy Beyens, Zwaluwenlaan 6, 2540 Hove

tel. 03/455 48 14         e-mail : eddy.beyens@skynet.be

Wielerhoogdag 2015

Hove, 10 april 2015

 

Geachte,

 

Wij hebben ondervonden dat de organisatie van onze koersen de laatste jaren steeds moei-zamer verloopt. Het inrichten van een wielerhoogdag met alle nevenactiviteiten vergt veel en lang werk. Herhaalde oproepen voor meer medewerkers heeft ons niet het verhoopte resul-taat opgeleverd. Ook in andere verenigingen is dit euvel een veel gehoorde opmerking. De huidige tijdsgeest spoort minder en minder jonge mensen aan om zich nog te engageren in dit gebeuren. Wij nemen niemand iets kwalijk, maar stellen dit in het algemeen vast.

De strengere reglementering, het vele en jaarlijks toenemende werk is niet meer haalbaar voor de nog aanwezige bestuursleden, zowel qua voorbereiding als op de wielerhoogdag zelf.

Door omstandigheden, gebrek aan medewerkers en het afhaken van enkele bestuursleden, ziet onze club, de Koninklijke Hovese Vitesse Club zich dan ook genoodzaakt de organisatie van de wielerhoogdag op 30 augustus 2015 af te gelasten.

 

Namens de KHVC:

De voorzitter

 

Eddy Beyens