De concertreeks NeerdorpenKLASSIEK! is een uniek samenwerkingsverband inde Antwerpse Zuidrandtussen de gemeenten Aartselaar, Edegem, Hove, Lint, Kontich en Mortsel, waarbij de gemeenten het programma en de promotie voor de klassieke concerten op elkaar afstemmen. De betrachting is om de muziekliefhebber een afwisselend en kwaliteitsvol programma aan te bieden in de buurt.

Zowel talentvolle jonge muzikanten als de gevestigde namen passeren de revue.

NeerdorpenKLASSIEK! sluit een succesvolle cyclus 2014-2015 af in Hove met een verrassend Prokofiev-programma voor viool en piano, gebracht door de Japanse violiste maar inwoner van HoveYuki Hori en Hans Ryckelynck op piano.

Donderdag 23 april 2015 – 20.15 uur Sint-Laurentiuskerk

Sint-Laurentiuskerk
Sint-Laurentiuskerk

 Yuki Hori, viool en

Hans Ryckelynck, piano

brengen

PROKOFIEV

neerdorpen klassiek!

PROGRAMMA

– Mars uit ‘Liefde voor de drie sinaasappelen’

– Sonate nr. 1 in f op. 80 voor viool en piano

– Vijf melodieën op. 35bis voor viool en piano

– Sonate nr. 2 op. 94a voor viool en piano

– Montagues and Capulets’ uit ‘Romeo and Juliet’,

transcriptie voor viool en piano

 Orfeo zuidrand

Yuki Hori werd geboren in Japan. Na haar basisopleiding aan de Toho- muziekschool van Tokyo volgde ze onderricht bij Jerrold Rubenstein aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen waar ze met Grote Onderscheiding het hoger diploma voor viool behaalde.  In 1995 behaalde ze haar diploma voor viool met virtuositeit een grote onderscheiding aan de muziekkapel Koningin Elisabeth.

 

Hans Ryckelynck studeerde piano bij Johan Duijck aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth te Argenteuil waar hij  summa cum laude afstudeerde.

Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel studeerde hij harmonie, contrapunt en fuga bij R. D’Haene.

 

Sergej Prokofiev werd geboren in 1891 op een landgoed in de buurt van Donetsk in het huidige Oekraïne. Vanaf 1903 studeerde hij aan het Konservatorija N.V. Rimskogo-Korsakova in Sint-Petersburg. Hij werd er opgeleid als componist, pianist en dirigent. Prokofiev wordt gerekend tot de grote Russische componisten van de twintigste eeuw, In de vorm van zijn werken hield hij zich doorgaans streng aan de klassieke voorbeelden; zijn harmoniek is – expressieve dissonanten en incidentele bitonaliteit daargelaten – gericht op de klassieke tonaliteit.

neerdorpen klassiek

Ticket 14,00 € (+55 : € 12,00  / -26 : € 5,00 )

Reservaties via Orfeo producties – tel. 03 / 449 16 87 – info@orfeo.be.

De reservatie is definitief na overschrijving op het bankrekeningnummer BE11 3630 0198 9348 op naam van Orfeoproducties met vermelding van ‘datum van het concert en aantal personen’. Voor meer informatie en tickets kunt u ook terecht bij de cultuurdiensten van Aartselaar, Edegem, Hove, Kontich, Lint of Mortsel .

 

Orfeo

Foto’s : (C) Reporters.