Meer info: tel. 03 / 454 08 37, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be  of op Facebook.

 

Muzikale conditiegym voor senioren (55+) die van het leven willen blijven genieten

Beweeg je je graag op een gezonde en fitte manier door het leven ? Dan is deze conditiegym misschien de ideale manier om eraan te werken. Er wordt deels gewerkt op soepele gewrichten, sterkere botten, een beter hart, stevigere spieren, een lagere bloeddruk, een lagere cholesterol en een beter evenwicht. Onder begeleiding van een gekwalificeerde lesgever en met muziek wordt dit niet alleen een nuttige, maar ook een plezante oefening.

Schrijf snel in en ontmoet een gezellige groep sportievelingen.

Vanaf donderdag 23 april wekelijks op donderdag, van 10 tot 11 uur in het Sportpark (turnzaal eerste verdieping). Deelnemen is gratis. Voor de eerste sessie inschrijven via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be .

Turnkring Moviemento zorgde voor een fraaie openingsceremonie

 

Knutselnamiddag voor jonge grootouders en hun kleinkinderen

Tijdens de paasvakantie kunnen grootouders en hun kleinkinderen samen knutselen in Dienstencentrum Ten Hove. Uiteraard mag je je kunstwerk mee naar huis nemen. Op maandag 13 april, van 14 tot 16 uur.

Begeleiding : Barbara. Kostprijs : 5 EUR voor oma of opa, 2 EUR per kleinkind, materiaal inbegrepen.

Inschrijven verplicht vóór 7 april in Dienstencentrum Ten Hove, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be . Het aantal plaatsen is beperkt.

 

Fototentoonstelling 25 jaar dienstencentrum

Dit jaar bestaat Dienstencentrum Ten Hove 25 jaar. En dus zijn de medewerkers en bezoekers van het eerste uur op zoek gegaan naar oude foto’s, foto’s die genomen zijn tijdens één van de vele activiteiten en feesten die er tijdens die 25 jaar georganiseerd zijn. Daarvan werd een mooie tentoonstelling gemaakt. Je kan die foto’s en alle oude bekenden erop bekijken vanaf donderdag 23 april.

Meteen kan je dan genieten van het optreden van ‘Maurice uit Wittekerke’ met zijn draaiorgeltje. Ambiance verzekerd ! Om 14 uur. Gratis toegang.

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

 

Informatienamiddag : ‘Bij oma en opa mag dat wel !’

Deze gespreksnamiddag richt zich vooral tot grootouders en toekomstige grootouders die samen even willen stilstaan bij hun houding tegenover de kleinkinderen. Wat mag wel en wat niet ? Is verwennen ook bederven ? Wordt het ouderlijk gezag niet ondermijnd ? Wie voedt de kleinkinderen op ? Is er nog leven buiten de kleinkinderen ? Wonen de kleinkinderen veraf of dichtbij ? Moeten grootouders altijd beschikbaar zijn ? Kiezen tussen kinderen en kleinkinderen ? Mag een grootouder nog werken ?

Onder begeleiding van Chris Raes, zelf oma van acht kleinkinderen, worden ideeën aangebracht, ervaringen uitgewisseld en uitspraken verdedigd of tegengesproken. Iedereen heeft daarbij recht op zijn eigen mening, maar het is soms verfrissend om even te kunnen ‘bijtanken’ bij de mening van anderen.

Op donderdag 30 april, om 14 uur. Gratis toegang. Inschrijven verplicht, ten laatste op donderdag 23 april via tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be . Deze informatienamiddag wordt ingericht in samenwerking met de Gezinsbond.

Gezinsbond logo

 

Foto’s beheren met de computer

In deze nieuwe reeks van vier lessen van 2,5 uur leer je foto’s van een fototoestel of van een geheugenstick overzetten op een computer, foto’s klasseren in mappen, foto-’s per e-mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen, rechtzetten,…) en foto’s op een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met werken op de computer en dat je een e-mail kan verzenden. Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel en met de computers van het dienstencentrum. Op 27 april en 4, 11 en 18 mei, telkens van 9.30 tot 12 uur. Kostprijs : 20 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum.

De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij.

computers

Handverzorging

Op vrijdag 24 april staan de leerlingen van het KaSOMortsel klaar om je handen en nagels te verzorgen. Dit biedt ook een kans tot boeiend gesprek tussen twee verschillende generaties. Ook mannen zijn welkom ! Van 9.00 tot 12.00 uur in het dienstencentrum. Kostprijs : 1,50 EUR.

Inschrijven verplicht in het dienstencentrum, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be . Je kan kiezen uit één van de drie sessies : 9–10, 10–11 of 11–12 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus vlug bij.

 

 

Samen met de kleinkinderen naar de film

Cinema Plus nodigt alle 55-plussers en hun kleinkinderen op dinsdag 14 april uit voor de langspeelfilm ‘Frozen’ (Disney), om 14.00 uur (deuren open om 13.30 uur) in de Beethovenzaal van de bibliotheek, Onze-Lieve-Vrouwlaan 1 te Duffel. Kostprijs : 3,50 EUR, koffie en koek inbegrepen.

Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Vooraf inschrijven is niet nodig. Meer info in Dienstencentrum Ten Hove. – www.facebook.com/dc.ten.hove .

 

Foto’s : (C) Reporters.