Naast diverse verenigingen, horecazaken en bedrijven staan ook de gewone Boechoutenaren te popelen om op de dag van de doorkomst van de Tourkaravaan met het een of ander initiatief uit te pakken. viptenten, terrasjes, optredens of kunst zichtbaar vanuit de helikopter: het zal allemaal van de partij zijn op maandag 6 juli. “We hebben zopas een onderhoud met de Tourdirectie gehad en daar werden de spelregels voor alle betrokken gemeenten uit de doeken gedaan”, vertelt schepen van Sport Rudi Goyvaerts.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“In tegenstelling tot vele andere gemeenten rijdt de Tourkaravaan niet door ons dorpscentrum. Alles speelt zich af langs de N10, die in beide richtingen zal worden afgesloten, en dat al vier uur voor de passage van het peloton. En dat biedt natuurlijk mogelijkheden.”

Vijf jaar geleden passeerde de Tour langs Edegem. “Wij hebben ons inmiddels bij hen geïnformeerd, zeker omdat het peloton toen langs de Prins Boudewijnlaan kwam, een beetje vergelijkbaar met onze N10. Edegem kreeg toen tussen de 80 en 90.000 toeschouwers te verwerken.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s : (c) Reporters.